Dopis pro krále: Trailer představuje novou fantasy sérii tolkienovského střihu

Dopis pro krále: Trailer představuje novou fantasy sérii tolkienovského střihu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
Češi se podíleli na natáčení další mezinárodní fantasy série, která se mimo jiných míst točila také v Praze.

Netflix v minulém roce zabodoval díky adaptaci knižní série Zaklínač a samozřejmě chce hladu po fantasy projektech využít (speciálně s ohledem na to, že konkurence má pár es v rukávu, například Amazon pracuje na seriálu Pán prstenu). 

Elrik: Populární fantasy sága se dočká seriálového zpracování
 

Streamovacímu gigantu tak padla do oka kniha The Letter for King/Dopis pro krále z roku 1962 od nizozemské autorky Tonke Dragt. Z knihy se stal mezinárodní bestseller a v roce 2004 dokonce získala cenu Pisátko z pisátka pro nejlepší dětskou knihu za posledních padesát let.

Děj je zasazen do dvou fiktivních království a hlavním hrdinou je mladík Tjuri, který má být pasován na rytíře. Tjurimu se do rukou dostane velmi důležitý dopis, který musí doručit králi a zhatit plány temného prince. 

Jde o klasický fantasy příběh s tím, že v něm hrají roli aspekty jako hrdinství, proroctví, zlotřilý záporák, hrdost a čest, prostě to, co byste od fantasy pro mládež z šedesátých let čekali. 

V roce 2007 se kniha dočkala divadelní adaptace, o rok později vznik nizozemský film a v roce 2018 pak bylo oznámeno, že Netflix zakoupil práva na díla Tonke Dragt a natočí seriálovou verzi Dopisu pro krále. Ta se natáčela na klasickém místě pro fantasy produkce - na Novém Zélandu, ale také v Praze a podílely se na něm české společnosti UNIT+SOFA a Film Kolektiv.

Seriál bude mít premiéru 20. 3. 2020 a je tu ochutnávka v podobě traileru, který je ale poměrně skromný, pokud jde o záběry. Nejdříve diváka uvede do příběhu a poté chvíli můžeme sledovat hlavního záporáka a jeho přisluhovače a na pár vteřin hlavního hrdinu v podání Amira Wilsona, kterého můžete znát z jiné fantasy a to Jeho temné esence stanice HBO.

Těžko tak soudit, jak vlastně bude vypadat celý seriál. Jsou tu náznaky určité epičnosti, ale také vizuály někdy působí trochu lacině. Asi si budeme muset počkat na další trailer, než se rozhodneme, jestli to vidět chceme nebo ne.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Scofa | 23.02.2020 13:13
Zase multi kulti klaďas a zaporak bilej, to už je od Netflixu vnucovani politické korektnosti za každou cenu! Už se mi normálně chce blejt a od příštího měsíce ruším předplatné!
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest