Karlík a továrna na čokoládu: Nový seriál připraví oscarový režisér Thora Taika Waititi

Karlík a továrna na čokoládu: Nový seriál připraví oscarový režisér Thora Taika Waititi | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 16 obrázků
Netflix chystá animované zpracování oblíbené knihy autora Raolda Dahla.  

Taika Waititi (Thor: Ragnarok) nás loni pobavil svéráznou komedií Králíček JoJo. Příště se od něj dočkáme sportovní komedie Next Goal Wins a pak se bude připravovat na čtvrtého Thora s podtitulem Love and Thunder. Je to činorodý muž, který nevěnuje pozornost jenom filmům, ale i seriálům. To potvrdil třeba u The Mandaloriana, kde vedle režie jedné epizody hrál droida a v jedné epizodě seriálu Co děláme v temnotách (vychází z jeho vlastního celovečeráku) se vrátil jako upír Viago. Tři díly sám režíroval.

Jeho kvalit a činorodosti si všiml Netflix, který chystá animované seriály vycházející z nejpopulárnější tvorby spisovatele Roalda Dahla. První na řadě bude Karlík a továrna na čokoládu z roku 1964 a vlastního seriálu se dočkají i maličcí pracovníci Umpa-lumpové. Příběh vypráví o chudém chlapci Karlíku Bucketovi, jemuž se podaří společně s dalšími čtyřmi dětmi za dospělého doprovodu navštívit samotnou čokoládovnu. Průvodce jim nedělá nikdo jiný než samotný majitel továrny Willy Wonka, který by jednomu z dětí rád přenechal svůj odkaz.

Netflix připravuje animované série podle knih Roalda Dahla
 

Dahl později ještě napsal pokračování s názvem Karlík a velký skleněný výtah. Waititi se zhostí režie a výkonné produkce. První seriál zadaptuje knižní příběh a ten druhý se zaměří na život Uma-lumpů.

Kniha se dočkala dvou filmových adaptací. Pan Wonka a jeho čokoládovna měl premiéru v roce 1971, kde si titulní postavu zahrál Gene Wilder. Druhý film s názvem Karlík a továrna čokoládu v režii Tima Burtona přišla do kin v roce 2005. Výstředního Willyho Wonku tady ztvárnil Johnny Depp.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest