Stranger Things, Živí mrtví či Flash... desítky oblíbených seriálů zastavily natáčení

Stranger Things, Živí mrtví či Flash... desítky oblíbených seriálů zastavily natáčení | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 20 obrázků
Celosvětové šíření koronaviru se postaralo i o posunutí natáčení těch největších projektů, mezi nimi například čtvrté řady Stranger Things.

Před několika dny jsme vás informovali, že se vzhledem k obavám ze šíření nového typu koronaviru několik prvních televizních produkcí rozhodla pozastavit natáčení konající se zejména v Evropě a Severní Americe. Jedná se například o série Riverdale nebo Survivor. Celkově však nešlo o nějaké závratné číslo. To se však nyní mění. Přerušení natáčení svých projektů totiž během krátké doby ohlásila drtivá většina produkčních společností. Připravili jsme si pro vás proto kratší souhrn nově oznámených produkcí, které se dočkaly alespoň nějaké formy omezení (nebo alespoň těch výraznějších, které jsou dobře známé i mezi českými diváky).

Česká televize spustí výuku žáků skrze televizní obrazovky
 

Asi největší restrikce se rozhodla zavést společnost Warner, která na dobu neurčitou pozastavila všechny své probíhající produkce. To zahrnuje všechny projekty pod značkou Arrowverse, tj. Flash, Supergirl a Batwoman a i samostatnou komiksovku Pennyworth. Tuto čtveřici pak následují například Lovci duchů nebo Malý Sheldon. Stejné kroky se rozhodla podniknout i NBC (Zákon a pořádek), stanice FX, která např. zastavila natáčení nových řad Atlanty a Farga, a kromě toho také Apple, jehož streamovací platforma Apple TV+ pozastavila mimo jiné produkce druhých sérií See, The Morning Show nebo Servant.

O něco mírnější postup, který má však v podstatě stejný účinek, zvolil Netflix, který ruší pouze produkce probíhající v Kanadě a USA. Tento krok se však i tak dotkl několika velkých projektů včetně čtvrté řady Stranger Things, páté řady Lucifera nebo nového hororového seriálu Midnight Mass. Rozhodnutí se však (zatím) nedotýká například natáčení pokračování oblíbeného Zaklínače, které probíhá zejména ve střední Evropě.

Jak jsme již psali v nedávném článku, Amazon přerušil natáčení druhé řady fantasy Carnival Row, které dosud pobíhalo v Praze. Nově to samé platí i o Kole času, další epické fantasy natáčené v naší stověžaté matičce. HBO pak pozastavilo produkce populární Euforie nebo Last Week Tonight With John Oliver. Mezi ostatní na neurčito odsunuté natáčení se řadí Živí mrtví, Živí mrtví: Začátek konce nebo Chirurgové.

Snad jediným velkým projektem, jehož natáčení bude i přes aktuální situaci pokračovat, je pak sci-fi The 100, které prý k dokončení natáčení zbývalo už jen pár dní. Na závěr je pak třeba upozornit, že jsme ve výčtu nezmínili zdaleka všechny projekty a že se s velkou pravděpodobností nejedná o konečné číslo. Kromě známých projektů bylo pozastavené také natáčení pilotů dosud neschválených novinek, to znamená, že nabídka nových seriálů v příští sezoně by mohla být chudší nebo přinejmenším úplně jiná, než se předpokládalo.

  • Aktualizovaný přehled dopadů koronaviru na filmový svět najdete zde

Zdroje: Deadline I, II, III, IV; Variety, ComingSoon, Batman News, SlashFilm, Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest