10 seriálových nej: Češi v uplynulém týdnu volili reality show či oblíbenou klasiku

10 seriálových nej: Češi v uplynulém týdnu volili reality show či oblíbenou klasiku | Fandíme seriálům
CBS + Netflix
Zobrazit dalších 21 obrázků
Netflixu se vyplácí široká nabídka originálních titulů, zatímco HBO sází na ověřené klasiky.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Streamovací platformy stále více promlouvají do sféry televizní zábavy. Proto je zajímavé se podívat na statistiky, které ukazují, jaké série si v Česku vedou nejlépe. Až do nedávna si například Netflix tuto informaci nechával pro sebe, nyní už je však dostupná veřejnosti. Proto jsme si řekli, že by bylo zajímavé dát dohromady žebříček deseti seriálů, které byly v České republice za uplynulý týden nejpopulárnější. Pokud vás staistiky budou bavit, budeme se k nim vracet každý týden pravidelně. Prozatím se budeme soustředit na dvě u nás asi nejrozšířenější platformy - Netflix a HBO (HBO GO).

Diváci pětinu času u televize tráví u služeb typu Netflixu
 

Netflix

1. Láska je slepá (Love is Blind)
2. Půjčovna masa (Altered Carbon)
3. Sexuální výchova (Sex Education)
4. I Am Not Okay with This
5. Riverdale
6. Zaklínač (The Witcher)
7. Elita (Elite)
8. Zámek a klíč (Locke & Key)
9. Mimi šéf: Zpátky ve hře (The Boss Baby: Back in Business)
10.-11. Lucifer
10.-11. Star Trek: Discovery

Netflix se chlubí zejména jednou věcí - neskutečně bohatou knihovnou originálních titulů. A tento žebříček dokazuje, že na ni diváci slyší. Devět příček obsadily právě seriály z jeho produkce. Jedinými černými ovcemi jsou tady dvě osvědčené značky - populární teen drama Riverdale a Star Trek, tudíž vlastně nic překvapivého. 

Celému týdnu bez jediného zaškobrtnutí dominovala nová reality show Láska je slepá, kde se skupina třiceti mužů a žen pokouší během omezeného časového úseku najít dokonalý protějšek. Formát není svým způsobem nijak extrémně originální, u nás v Česku se však v minulosti přece jenom tolik podobných projektů neobjevilo, takže národ milovníků Výměny manželek či Prostřena zbystřil pozornost.

Žebříčku pak celkově ve velkém celkem očekávaně vládne tvorba, která je mířená spíše na dospívající generaci. I Am Not Okay with This a Zámek a klíč jsou úplně novými projekty, zatímco už v minulosti populární Elita přichází se třetí řadou. A kdyby nevyšla až v pátek, jistě by ukořistila v týdenním souhrnu vyšší příčku. A nakonec je tady dlouhodobá stálice ve formě Sexuální výchovy, která možná těží z toho, že neztrácí kouzlo ani po opakovaném zhlédnutí.

To samé pak nejspíše platí i o hitu uplynulé zimy, Zaklínačovi. Celá značka byla navíc v našich končinách vzhledem ke svému polskému původu a blízké nátuře vždy velice populární, takže se dá čekat, že se v nejlepší desítce ještě udrží. Půjčovna masa si pak tento týden odbyla premiéru druhé řady, která podle ohlasů fanoušků víceméně dosahuje kvalit té první. Už během týdne však série ztrácela na sledovanosti, tak uvidíme, jak se umístí za týden.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest