Eurovize je další z řady populárních televizních show, které současná situace pro letošní rok ruší

Eurovize je další z řady populárních televizních show, které současná situace pro letošní rok ruší | Fandíme seriálům
Česká televize
Zobrazit další 3 obrázky
ČT ohlásila přerušení natáčení mnoha zajetých i nových pořadů, které premiéry ještě uvede?

Evropská vysílací unie se rozhodla z důvodu rozšiřující se epidemie coronaviru Covid-19 zcela zrušit letošní ročník pěvecké soutěže Eurovize. Letošním reprezentantem české republiky měl být zpěvák Ben Cristovao, který se k ukončení soutěže řekl toto: „Samozřejmě s rozhodnutím Eurovizi zrušit souhlasím a myslím, že bychom se všichni teď měli soustředit na aktuálnější témata jako je zdraví, imunita a pomoc ostatním.

Česká televize chystá speciální stanici určenou seniorům
 

Ke zrušení Eurovize se vyjádřila manažerka vývoje ČT Lucie Kapounová takto: „Zrušení soutěže nás samozřejmě velmi mrzí, jakkoli se za současného nejistého stavu dalo čekat. Jakmile situace dovolí, budeme další postup, jak v rámci České televize, organizátorů, tak i EBU, řešit a komunikovat. Vzhledem k organizační náročnosti projektu nelze soutěž jen tak přesunout v čase, ze své podstaty navíc pracuje na principu sdružovaní umělců, fanoušků i návštěvníků. Kdyby toto mělo být narušeno, nemá smysl uvažovat ani o jiné formě. Jedná se o čerstvou informaci, proto zatím není jasné, jak soutěž v příštím roce proběhne a v jakém stavu zůstanou národní kola s finalisty. My samozřejmě o vzniklou spolupráci s Bennym Cristo máme i nadále zájem. Celý tým do letošní účasti vložil hodně energie, za kterou mu velmi děkuji, stejně tak organizátorům.

Z důvodu snížení rizik nákazy coronavirem Covid-19 se rozhodla Česká televize pozastavit natáčení mnoha zajetých i nových pořadů. Po odvysílání prémiových dílů zařadí do programu reprízy nebo jiné pořady se stejnou stopáží. Pozastavení se týká např. pořadů Na stopě, Náš venkov, Křesťanský magazín, Sváteční slovo, Uchem Jehly, Šikulové, Draci v hrnci, Kabinet Dr. Honzáka nebo oblíbené talkshow Všechnopárty, u které jsou premiérové díly připravené do konce března. U některých projektů jako předávání oborových cen Czech Grand Design nebo Magnesia Litera se hledá nový termín. Podobná situace nastala i kolem tradičního charitativního přenosu České televize Pomozte dětem.

Programové změny se nedotýkají jen pořadů, ale i filmů a seriálů. Kompletní pozastavení produkce premiérových titulů ovlivní podobu vysílacích schémat na podzim a v příštím roce. Česká televize v současné době primárně zaměřuje na zpravodajství a formáty, které souvisí s aktuální mimořádnou situací.

Některých premiér se ovšem i tak dočkáme. V úterý 31. 3. ve 20:55 si odbyde premiéru dokumentární pořad Kovy řeší dějiny, ve kterém se populární influencer Kovy vrací na střední školu, kde se věnuje složité otázce současného školství a problematice výuky moderních dějin. O týden později v úterý 7. 4. v 16.50 hodin na ČT1 odstartuje nová moderní kuchařská show Menu pro Emu. Foodblogerka Veronika Koko Šmehlíková věnuje velký prostor dobrému jídlu, receptům, zdravému stravování a vývoji malého dítěte.

Krizová situace v ČR zasáhla i druhou vlnu digitalizace. Vypínání stávajících DVB – T sítí a přechod na nový vysílací standard DVB-T2 se prozatím odkládá na konec března. Ovšem chystaný zkušební program pro seniory ČT3 bude vysílán pouze v novém formátu DVB-T2.

Zdroj: ČT I, II

 
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest