Seriálový týden: Dopis pro krále u českých diváků slaví úspěch

Seriálový týden: Dopis pro krále u českých diváků slaví úspěch | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 19 obrázků
Do nejpopulárnější desítky Netflixu pak promluvil hlavně Papírový dům. U HBO je všechno při starém, dají se však čekat změny do budoucna
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V období karantény a izolace lidé tráví spoustu času u sledování televize, z velké části streamovacích služeb. Některé projekty se ale mezi českými diváky těší větší obliby než jiné. Které to za poslední týden jsou?

Netflix a sledovanost seriálů v Česku za poslední týden:

1. Láska je slepá (Love is Blind)
2. Dopis pro krále (The Letter for the King)
3. Sexuální výchova (Sex Education)
4. Zaklínač (The Witcher)
5. Papírový dům (Money Heist)
6. Mimi šéf: Zpátky ve hře (The Boss Baby: Back in Business)
7. Orange Is The New Black
8. Lucifer
9. Dare Me
10. Globální pandemie (Pandemic: How to Prevent an Outbreak)

Jak je již zvykem, u Netflixu se při pohledu na nejsledovanější desítku vždy jedná o zajímavější podívanou. Narozdíl od HBO mají totiž čeští uživatelé největší streamovací služby na světě celkem proměnlivé chutě a nebojí se ani novinek. Důkazem toho je tento týden hlavně nová epická fantasy Dopis pro krále. Ta si ani v nejmenším nevedla špatně ani minulý týden, ačkoliv byla dostupná pouhé tři dny. Tehdy bylo jasné, že se další týden s největší pravděpodobností seriál umístí na předních pozicích. A taky se tak skutečně stalo. V Česku (z části) natáčený seriál si zabral krásné druhé místo, přičemž dobrou polovinu týdne žebříčku kraloval. To se však poněkud překvapivě změnilo zejména v neděli, kdy klesl až na páté místo. Jak si tedy povede v týdnu příštím, je v tuto chvíli otázka.

Přehled nejzajímavějších seriálů, které startují v dubnu
 

Aktuální žebříček má oproti tomu poslednímu hned tři přírůstky. Z předminulého týdne se vrátil populární Lucifer, ke kterému se zkrátka početná fanouškovská základna ráda vrací. Na cestě je navíc pátá řada. Ta měla podle původního plánu vyjít ještě někdy letos, kvůli aktuální situaci spojené s šířením koronaviru se však pozastavilo natáčení. Letošní premiéra tedy není ani trochu jistá. Fanoušci si každopádně nejspíše alespoň připomínají předešlé řady. Dalším nováčkem je pak nové teen drama Dare Me, které přilákalo hlavně fanoušky seriálů jako Riverdale nebo Elita, právě tyto projekty v žebříčku nahradilo.

Celkem z jasného důvodu se pak v nejlepší desítce nově objevilo skvělé španělské krimi drama Papírový dům, které už 3. 4. na Netflix přijde s novou řadou. Fanoušci tedy logicky vehementně rekapitulují, zatímco ostatní před novými díly dohánějí resty. Na to, že nové díly zatím nepřišly, se navíc seriál vyhoupl na celkem vysokou pozici. Dá se tedy odhadovat, že se čtvrtá řada malému zájmu rozhodně těšit nebude.

Dva projekty si naopak celkem výrazně pohoršily. O Globální pandemii a Mimi šéfovi jsme minulý týden psali, že se jedná o projekty, za jejichž sledovaností pravděpodobně stojí především koronavirová pandemie a s ní spojená karanténa. S tím, jak se však už obě témata stávají menší rutinou, však očividně padá i popularita těchto sérií. Nárůstu sledovanosti se naopak opět těší Orange Is The New Black.

Co v žebříčku uvidíme příští týden? Nová řada krimi Ozark aktuálně do desítky promluvit nedokázala, na vině je však hlavně páteční premiéra, tudíž nedostatek času. Příští týden se však určitě o umístění bavit budeme. Jak již bylo zmíněno, asi největší slovo bude mít mezi novinkami Papírový dům, u kterého bych se ani v nejmenším nedivil, kdyby se umístil v první trojce. A nakonec, ve středu 1. 4. dorazí kultovní Zpátky do školy (Community), které hlavně v Americe patří mezi jedny z nejoblíbenějších komediálních seriálů vůbec. Obecně se však komediální seriály podobného střihu (například Arrested Development nebo Parks and Recreation) přes svůj kultovní stav zájmu široké veřejnosti tolik netěší. S umístěním v nejpopulárnější desítce bych tedy v tuto dobu spíše nepočítal. Zvědaví budeme také na to, zda se do desítky probojuje dokumentární krimi série Tiger King, což je neskutečný bizár, který v zahraničí ohromným způsobem boduje.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest