Koruna těsně stihla dotočit 4. řadu, jiné seriály mají stopku

Koruna těsně stihla dotočit 4. řadu, jiné seriály mají stopku | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 13 obrázků
Je tu další přehled seriálů, které přerušily natáčení a dalších epizod (sérií) se dočkáme později, než se původně plánovalo.

V záplavě zpráv o přerušení produkce nespočtu seriálů přinášímepozitivní novinku všem fanouškům historické série The Crown (Koruna). Populární hit i přes okolnosti globální pandemie koronaviru Covid-19 stihl dotočit čtvrtou sezónu. Produkce seriálu probíhá ve Velké Británii a v době, kdy se začala přerušovat většina seriálů, zbývalo štábu dotočit poslední scény ze čtvrté série. The Crown bude tak jedním z těch seriálů, které si ve druhé polovině roku odbydou premiéru v původně plánovaném termínu.

Populární seriály při aktuální situaci nepřinesou fanouškům letos rozuzlení
 

Netflix tak má oproti ostatním slušné eso v rukávu, neboť na rozdíl od jiných stanic a streamovacích služeb má v záloze tento oblíbený titul, který pravděpodobně bude na podzim v koronavirem ovlivněné seriálové konkurenci lámat rekordy. Ve čtvrté řadě si roli královny Alžběty II. naposledy zopakuje oscarová herečka Olivia Colman (Favoritka). Nově se ve čtvrté sezóně představí i princezna Diana s tváří Emmy Corrin (Pennyworth).

Bohužel, další seriály od Netflixu, jako například fantasy epos Zaklínač, byly nuceny přerušit produkci, tudíž se jejich premiéry posunou a nevrátí se na obrazovky dle původních plánů. Tato opatření se dotkala i seriálové adaptace komiksové série Sandman, jenž se měla začít natáčet v Anglii na přelomu léta a podzimu.

V posledních dnech oznámila přerušení seriálových produkcí stanice HBO. U HBO se přerušila produkce třetích řad oceňovaných titulů Barry a Succession (Boj o moc). Dále se zastavilo natáčení druhé série křesťanské satiry Righteous Gemstones (Ve jménu našeho Pána), za kterou stojí Danny McBride. Posun natáčení se týká i druhé sezóny Euforie v hlavní roli se Zendayou.

Koronavirová pandemie se nedotkla jen seriálů, ale samozřejmě i přenosů reality-show. Mezi nešťastníky, kterých se nastalá situace dotkala, patří i účastníci kanadské Reality-TV Big Brother. Osmá série se začala vysílat od 4. 3. a od té doby se začali projevovat obavy z koronaviru. Pátý den se kvůli obavám z Covidu-19 rozhodla opustit soutěž jedna z účastnic. O pár dnů později byli na popud producentů vyloučeni dva soutěžící. Nakonec se producenti rozhodli pořad předčasně ukončit s tím, že se plánuje v příštím roce devátá řada s novými soutěžícími. Mnoho fanoušků volá po sérii 8.5, která by rebootovala osmou řadu a přivedla zpátky všechny účastníky osmé řady. Tato volání ale nejspíš tvůrci pořadu nevyslyší. Na nebývalou osmou sezónu se tak v Kanadě zřejmě jen tak nezapomene.

Dalším seriálem, kterého se dočkáme mnohem později, je i akční titul režiséra Michaela Manna (Collateral) s názvem Tokyo Vice. Projekt od připravované streamovací služby HBO Max, ve kterém si hlavní roli zahraje Ansel Elgort (Baby Driver), se začal natáčet na začátku března v Japonsku, ale stejně jako u většiny produkcí, i zde se natáčení na neurčitou dobu pozastavilo. 

Kromě celých řad se přerušení produkcí týká i pilotních epizod sérií, které stanicím pomáhají v rozhodování, zda dát či nedat šanci celému seriálu. Stanice tento problém s novými potencionálními seriály řeší tím, že scenáristy požádaly o scénáře k dalším dílům. Je tak možné, že se natáčení pilotů pro tento rok zcela zastaví a stanice se budou rozhodovat o oznámení prvních řad nových seriálů pouze na základě scénářů k několika úvodním epizodám.

Jedním z ojedinělých seriálů, který stihl natočit pilotní epizodu je komediální seriál B Positive od tvůrce Teorie velkého třesku Chucka Lorra. Dle prvních zákulisních ohlasů jsou hlavouni ze stanice CBS se seriálem velmi spokojení. Jen tak možné, že se na nás po letech řítí další komediální stálice, která bude mít nespočet sérií.

Zdroj: Screenrant, Deadline, EW, Collider, Twitter

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest