No Man’s Land: Nový seriál nás zavede do hlubin boje Kurdů proti ISIS

No Man’s Land: Nový seriál nás zavede do hlubin boje Kurdů proti ISIS | Fandíme seriálům
Arte France
Francouzský seriál ukáže krvavý konflikt očima běžných lidí.

Není to zase tak dlouho, co prezident Trump rozhodl o stažení amerických jednotek z hranic Sýrie, což v podstatě znamenalo to, že dal volnou ruku turecké armádě, aby zaútočila na kurdské jednotky, které USA pomáhaly v boji proti teroristické organizaci ISIS

V novém seriálu bude James Purefoy zatápět teroristům z ISIS s pomocí kurdských bojovnic
 

Kurdové byli jednou z klíčových frakcí, která pomohla potlačit vliv ISIS, nicméně to stálo hodně životů a prolité krve. A to nejen mezi vojáky, ale také to poznamenalo množství civilistů. A ani na ně nebude zapomínat nový seriál stanice Arte France nazvaný No Man’s Land, který bude sondou do konfliktu mezi Kurdy a ISIS.

Hlavní postavou seriálu totiž nebude voják, ale pařížský stavební inženýr Antoine (Félix Moati). Ten od roku 2012 žije v přesvědčení, že jeho sestra zemřela během teroristického útoku v Káhiře, ale o čtyři roky později zahlédne ve videu kurdských milic někoho, kdo ji silně připomíná. Rozhodne se tak vydat do Turecka a poté přes hranice do Sýrie. Ocitne se tak na místě, které nezná a postupem času bude odhalovat to, jaké dopady má na Kurdy krvavá válka s ISIS a zjistí také víc o tom, proč v prvních liních bojují také ženy. Podle islámské víry je totiž pro muže, který zemře ženskou rukou, velmi těžké dostat se do ráje.

Pro Arte France je tahle série dosud jedním z největších projektů, spolupracuje na něm hned s několika mezinárodními společnostmi (francouzskou Haut et Court TV, izraelskými Masha Production a Spiro Films, britskou společností Freemantle a americkou streamovcí službou Hulu) a stejně tak štáb a obsazení je mezinárodní, scenáristé Amit Cohen a Ron Leshem jsou z Izraele, herci jsou z Francie, Švýcarska a Velké Británie.

Mimochodem, tvůrci upozornili, že máme očekávat spíše intimní dobrodružství hlavních hrdinů, akční scény nebudou hrát prim. Nicméně, i tak to zní více než zajímavě, je tak škoda, že zatím není jasné, kdy by se měla odehrát (jak francouzská, tak mezinárodní) premiéra.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest