Superšéf: Speciální Pohlreichův food truck přišel na 4 miliony

Superšéf: Speciální Pohlreichův food truck přišel na 4 miliony | Fandíme seriálům
FTV Prima
Zobrazit další 4 obrázky
Jeho majitelem je Zdeněk Svoboda, který chtěl dostat kvalitní jídlo tam, kde není obvykle k dispozici.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se stal celebritou díky pořadu Ano, šéfe!, ovšem není tajemstvím, že se kvůli časové náročnosti Zdeněk už do nových dílů nehnal a najít jeho náhradu není vůbec jednoduché (viz verze s ženskou šéfovou, která nedopadla zrovna nejlépe). Fanoušci však dostali další porci rázného kuchaře díky pořadu Superšéf: 24 hodin do pekla a zpět.

Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět: Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky
 

V něm neměl Pohlreich a jeho tým k dispozici několik dnů, aby dali dohromady "skomírající" restaurace, ale pouze 24 hodin. A nedílnou součástí pořadu je také food truck, tedy kamion s profesionální kuchyní. Ten, který je k vidění v Superšéfovi patří podle Autosalonu Zdeňku Svobodovi, který měl za cíl dostat na místa jakou jsou festivaly nebo venkovní svatby jídlo na vysoké úrovni. 

Jak majitel restaurace Grill Pub Pod Lipami přiznal, tak inspirací pro svůj food truck našel u proslulého britského kuchaře Gordona Ramseyho. Když hledal na internetu vůz, který by se mu svou výbavou hodil, narazil na jeden, který mu padl do oka. Později zjistil, že byl vyráběn na zakázku právě pro drsného anglického kuchaře, respektive pro jeho pořad 24 Hours to Hell and Back, jehož českou mutací je právě Superšéf: 24 hodin do pekla a zpět.

Není tak divu, že právě Svobodův food truck se stal nakonec součástí i české verze, z čehož byl jeho vlastník nadšený, protože nemusel být sám ve vedoucí funkci, ale pomáhal Pohlreichovi s vařením jeho menu a mohl nahlédnout do zákulisí velké produkce. 

Nicméně dát dokupy podobně vybavený food truck nebylo zadarmo, musel mít kuchyni opravdu na špičkové úrovni. Samotné auto nebylo podle Svobody nikterak drahé, vyšlo na 320 tisíc, ale celkové náklady na jeho úpravu a vybavení se vyšphaly k částce čtyř milionů s tím, že spoustu věcí si majitel dělal sám, protože firmy, které se zabývají úpravou vozidel, vyčíslily jeho požadavky na šest až osm milionů. 

I čtyř miliony jsou samozřejmě velká částka a nejprve měl Svoboda problémy s návratností, protože na festivalech dávali lidé přednost rychle připraveným jídlům ve stylu fastfoodu u konkurence, ale postupem času food truck začal orientoval na firemní akce a svatby, což byl krok správným směrem a po Superšéfovi se mu vedlo dobře a měl objednávky na několik měsíců dopředu. To zhatila současná situace, a tak nezbývá než všem kuchařům popřát, aby se lidé co nejdříve mohli u jídla opět veřejně scházet.

Zdroj: Autosalon, Prima

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 8

Ivan | 07.04.2020 20:15
Kdo to je ten polrajch?
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest