Proč Simpsonovi jako jediní ve Springfieldu nemají pořádné vlasy

Proč Simpsonovi jako jediní ve Springfieldu nemají pořádné vlasy | Fandíme seriálům
Fox/Disney+
Většina dalších postaviček ze seriálu vlasy má, ale nikdo z ústřední rodinky (kromě Marge) nemá "standardní" kštici. 

Ústřední hrdinové seriálu Simpsonovi jsou zapamatovatelní z různých důvodů, ale jedním z jejich hlavních průvodních znaků je to, že v podstatě žádný ze členů rodiny nemá běžný účes. Zatímco velké množství dalších postav z kultovní animované série má účas tvořený... vlasy, tak, ze Simpsonových je to pouze Marge, kdo má vlasy (byť modré a tvarované do nepřirozené výšky, k čemuž existuje zvláštní důvod), Homer má tři "dráty" nahoře a pár dalších po stranách a trojice dětí má pak proslulé "bodce". 

Jak Simpsonovi během let měnili úvodní znělku
 

Ve srovnání s mnohými dalšími obyvateli Springfieldu jde o patrnou odlišnost, protože většina z nich nemá takto netradiční "frizuru" (pokud se tedy nebavíme o Krustym nebo jeho bratrovi Leváku Bobovi, případně o dědovi rodiny Simpsonových). Případně se na to můžeme podívat z jiného úhlu a říct, že někteří členové rodiny Simpsonových mají vlasy "odfláklé". 

Ale jaký je vlastně důvod pro to, že účesy Simpsonových vypadají tak, jak vypadají? Velice jednoduchý, tvůrce seriálu Matt Groening byl v osmdesátých letech minulého století najat společností Fox, aby připravil krátké animované skeče po pořad The Tracey Ullman Show. Původně se chtěl inspirovat u svého komiksu Life in Hell, ale to nebylo kvůli právním komplikacím možné a tak rychle načrtl nové postavičky, jejichž návrh ukázal zástucům Foxu, které ihned zaujaly. 

Protože Matt neměl příliš času, vizáž postaviček nebyla extrémně propracovaná (což platilo i pro účesy), ale i tak byl Fox spokojen a Groeningovy "rychloskeče" se staly odrazovým můstkem pro vzhled rodiny Simpsonových, který známe už pár desítek let. 

Samozřejmě postupem času se upravovala vizáž i Simpsonových, ale na účesy se více méně "nesahalo" (tedy, pokud nepočítáme momenty, kdy měla Marge rozpuštěné vlasy nebo flashbackové epizody, kdy měl Homer ještě pořádné "háro"). 

Můžeme si všimnout toho, že v počátcích seriálů měly i některé jiné postavy jednoduché účesy, ale postupem času se to měnilo, ale jak bylo řečeno, to neplatí pro hlavní rodinku. K těm prostě tahle noční můra kadeřníků neoddělitelně patří.

Zdroj: SR

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 11

Jakub | 17.04.2020 10:49
Hromada chyb a nepresnosti. Plus jsem se nic nedozvedel
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest