The Great: Historie císařského dvora může být zatraceně směšná záležitost

The Great: Historie císařského dvora může být zatraceně směšná záležitost | Fandíme seriálům
Hulu
Zobrazit další 4 obrázky
Hulu nabídne historickou satiru s Elle Fanning a Nicholasem Houltem v hlavních rolích.

Možná by vám to tak během hodin dějepisu mohlo připadat, ale historie není vždy nuda. Hlavně, když je okořeněna o pořádnou porci nadhledu a sarkasmu, jako v případě nové série The Great od streamovací služby Hulu a tvůrce oceňovaného filmu Favoritka Tonyho McNamary. Už z oficiální zápletky je jasné, že tohle nebude zrovna fakticky zaměřený výlet do historie:

Čtyři svatby a jeden pohřeb: Trailer na seriálovou verzi je konečně venku
 

"The Great je satirickým komediálním dramatem o vzestupu Kateřiny II. Veliké (Elle Fanning), kdy se z neznámé dívky stala nejdéle vládnoucí ženská panovnice v ruské historii. První řada je fiktivní, zábavný a anachronický příběh idealistické a romantické mladí dívky, která se objeví v Rusku kvůli domluvenému manželství s těkavým panovníkem Petrem III. Ruským (Nicholas Hoult). Místo toho, aby našla vysněnou lásku a vše bylo sluníčkové, vstoupí do nebezpečného zvráceného zpátečnického světa, který je rozhodnuta změnit. Vše, co musí udělat je jen zabít svého manžela, porazit církev, zkrotit armádu a získat justici na svou stranu. Velmi moderní příběh o minulosti, který ukáže množství rolí, které musela během svého života ztvárnit, ať už šlo o milovnici, učitelku, vládkyni, přítelkyni nebo bojovnici."

Hulu aktuálně nabídlo trailer, který na jednu stranu slibuje velkolepou kostýmní podívanou, ale hned od prvních vteřin také dává vědět, že tohle bude série, která se nebojí štiplavého černého humoru a absurdity. Což si herci očividně užívají, je vidět, že se jak Elle, tak Nicholas (ten především) během natáčení skvěle bavili a díky nim se zřejmě budeme bavit i my. 

Je pravda, že některé gagy jsou přímočaře grotenskní a fyzické, ale jiné jsou o něco promyšlenější. Historici asi úplně nadšení nebudou, ale zájemci o svižné komedie s výtečným obsazením by spokojeni být měli. 

Premiéra je naplánována na 25. 5. 2020.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest