Pomozte dětem: Letošní charitativní akce proběhne netradičně prostřednictvím virtuálních koncertů

Pomozte dětem: Letošní charitativní akce proběhne netradičně prostřednictvím virtuálních koncertů | Fandíme seriálům
Česká televize
Zobrazit další 4 obrázky
Koronavirová pandemie se projeví i u tradičního charitativního pořadu, který musel změnit formu.

V sobotu 2. 5. od 20:05 hodin se na ČT1 uskuteční další z řady koncertů pro charitativní sbírku Pomozte dětem, letos s podnázvem Kuře v bačkorách. Pravidelná dobročinná akce tentokrát proběhne jak v netradičním termínu, tak i v pozměněné formě. Koncertem z obýváků českých zpěvaček a zpěváků živě provede ze svého domu Aleš Háma, který bude diváky průběžně informovat o tom, kolik se ve sbírce vybralo peněz.

Nemocnice v první linii: Česká televize ve svojí sérii ukazuje fungování nemocnic během pandemie
 

Letos si maskot sbírky “Žluté kuře“ obuje bačkory a představí koncert z obýváků, který se kvůli současné situaci odehraje z domácností jednotlivých interpretů. Všichni účinkující dostali stejné zadání, natočit sami, nebo za pomoci nejbližších, nahrávku své písně v soukromí svého bydliště, chalupy či studia. Televizní štáb stanice ČT poskytl interpretům pouze základní instrukce a technickou podporu, avšak výběr písně a její provedení je čistě v režii samotných zpěváků. Potvrzenými účinkujícími jsou Miro Žbirka, Petra Janda, Monika Absolonová, Vojta Dyk, Ewa Farna, Dan Bárta, Marek Eben, Bára Poláková, Petr Janda, Marie Rottrová, Ondřej Ruml, Jiří Korn, Ondřej Havelka či Matěj Ruppert.

 „Pro Kuře neboli nadaci Pomozte dětem vystupuji pravidelně a dělám to v této náročné době dvojnásob rád. Myslím, že skladba Čistý svet, kterou zpívám s nevidomou klavíristkou Ráchel Skleničkovou, v současné situaci velmi rezonuje,“ řekl k projektu Miro Žbirka a podobný názor sdílí i Petr Janda, který k výběru své skladby říká: „Vybral jsem si Otázky, ze které taková ta současná nejistota úplně vyzařuje.“ Dále se k akci vyjádřila Monika Absolonová následovně: „Kuře svými vystoupeními podporuji už léta a vždy moc ráda, protože to má smysl. Letos mě už podruhé doprovodí vynikající pianista a kamarád Ondřej Hájek. Rozhodli jsme se pro píseň Lásko má, já stůňu z muzikálu Noc na Karlštejně, ve kterém jsem čtrnáct let účinkovala a mám pocit, že za doprovodu piana zní moc dobře a mohla by diváky ČT potěšit. Mimo mě a Ondry uvidíte i překvapení, a to další členy naší domácnosti – mého syna, partnera a psa. Mladšího syna ne, toho hlídaly babičky.

Inspirací nám byly realizované počiny v zahraničí, zejména koncert televizní stanice FOX. Chtěli jsme ukázat, že lidé z kultury – muzikanti, herci a další osobnosti – jsou na tom v téhle situaci podobně jako my ostatní. Navíc nemohou dělat to, co umí nejlépe, tedy zpívat a hrát pro publikum. Domácí natáčení je těžké. Chybí světla, kostýmy, líčení, štáb, diváci, přesto se všichni oslovení pustili do natáčení s vervou a odhodláním pomoci dobré věci. Už teď patří všem zúčastněným velký dík. Doufám, že uvolněná energie motivuje lidi, aby přispěli na dobrou věc, což sbírka Pomozte dětem bezesporu je. Protože právě teď to dává největší smysl,“ vysvětluje kreativní producentka Veronika Slámová.

Dobročinná akce Pomozte dětem bude diváky provázet celou první květnovou sobotu i přes den. Během dne bude moderátorka Alena Zárybnická informovat o průběžné výši konta na ČT1 a zpravodajské ČT24 a představí zákulisní přípravy večerního pořadu, účinkující i další lidi z týmu, kteří Kuře v bačkorách chystají. Od vzniku sbírky Pomozte dětem v roce 1998 bylo podpořeno téměř 200 tisíc znevýhodněných dětí z celé České republiky a rozděleno přes 240 milionů Kč.

Zdroj: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest