Roman Ritual: Tvůrci hororu [REC] chystají sérii o papeži posedlém ďáblem

Roman Ritual: Tvůrci hororu [REC] chystají sérii o papeži posedlém ďáblem | Fandíme seriálům
Amigo Comics
Zobrazit dalších 9 obrázků
Inspirací se stal komiks, který byl kvůli svému kontroverznímu námětu odmítnut několika vydavatelstvími.

Paco Plaza se blýskl jako tvůrce španělského hororu REC z roku 2007, který se dočkal několika pokračování i amerického remaku. Dál má na kontě například horor Veronika nebo thriller Oko za oko. Právě Paco spojí síly s producentem Enriquem Lopezem Lavignem, který pracoval například na zombie divočině 28 týdnů poté nebo dramatu Tvůj syn

Záhada Blair Witch: Čeká kult seriálová reinkarnace?
 

Dvojice se rozhodla zaštitit adaptaci komiksu Roman Ritual, který je jemně řečeno kontroverzní. Jeho námět se totiž zaměřuje na situaci, kdy je samotný papež posednutý ďáblem. Což samozřejmě vyvolalo velký poprask a chvíli to trvalo, než se podařilo komiks vydat, protože ho několik vydavatelství z obav z negativní publicity jednoduše odmítlo. Nakonec se ho ujalo nakladatelství Amigo Comics

Jak bylo řečeno, komiks se zaměřuje na situaci, kdy je Svatý otec posednut a tak je do "zbraně" povolán otec Salvador Trinidad, který byl původně z církve vykázán. Ovšem, protože vymítání se nedaří, začne proces volby nového papeže, což nakonec vede k mocenskému boji ve Vatikánu. 

Začíná tak komplikovaný příběh, ve kterém se odehrávají vraždy, intrikuje se, politikaří a není jasné, zda je větším nepřítelem démonická přítomnost nebo lidská touhla po moci. 

Seriálová verze je popisována jako: "finální vymítání: konečný odpor samotných základů církve, nejvyššího zástupce boha na Zemi proti silám temnoty."

Autorem komiksu je El Torres, o kresbu se pak postaral Jamie Martínez. El Torres poznamenal, že během tvorby vedl několik rozhovorů se skutečnými duchovními a studoval církevní materiály o vymítání, takže do problematiky opravdu nahlédl.

K seriálu pak Lavigne, který se společně s Plazou bude na seriálu podílet také jako showrunner, poznamenal:

"Jde o křižovatku mezi fikcí, komiksem a hororem, Roman Ritual je ukázkový příklad příběhu vymítačů ve Vatikánu, který chci opravdu jako divák vidět."

Zatím není jasné, kdy se dočkáme premiéry, ani kde bude seriál k vidění, nicméně co jasné je, že se určitě ozvou některé náboženské organizace s tím, že se budou proti seriálu protestovat. V galerii pod článkem se můžete podívat, jak vypadá komiksová předloha.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Tomosaurus | 02.05.2020 21:40
Uz len pre ten možný bojkot to chcem vidieť
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest