Netflix: Pokud se nebudete dívat, společnost vám zruší účet

Netflix: Pokud se nebudete dívat, společnost vám zruší účet | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Netflix nechce, aby mu lidi platili, když službu nevyužívají. Neaktivní účty začně rušit. 

Netflix začne rušit neaktivní a nepoužívané účty. Streamovací gigant to oznámil v oficiálním prohlášení, cílem je především finanční úleva zákazníkům, kteří odvádí měsíční poplatky, ale službu nevyužívají. Rušit se budou účty, které nejsou používané víc než rok, přičemž uživatelé a majitelé účtů budou s předstihem dotázáni prostřednictvím e-mailu, zda si přejí v předplatném pokračovat.

Netflix testuje novou funkci, která má uživatelům vybírat konstantní proud pořadů, jako televizní vysílání
 

Proč ale s tímto krokem přichází Netflix nyní? S celosvětovou pandemií nemoci COVID-19 vzrostl zájem o streamovací platformy, které nabízejí široký výběr filmů a seriálů. V prvním čtvrtletí tohoto roku vzrostl počet předplatitelů Netflixu o 15,8 miliónů a společnost se tak dostala do víc než stabilní ekonomické situace. Nepoužívané účty (tzv. „zombie účty“) tvoří necelé jedno procento celkových výdělků Netflixu, jejich rušení tak ekonomickou situaci společnosti zásadně neovlivní. V současnosti má službu předplacenou zhruba 182 miliónů lidí.

Uživatelé, kterým bude účet zrušen, dostanou jedenáctiměsíční lhůtu na obnovení účtu a zachování seznamu oblíbených pořadů. „Mezitím doufáme, že spoustě lidem pomůžeme ušetřit těžce vydělané peníze,“ řekl v prohlášení Eddy Wu, ředitel inovačního oddělení společnosti. „Poslední věcí, kterou u nás v Netflixu chceme je, aby lidé zbytečně platili za něco, co nevyužívají.“ Jedná se rozhodně o sympatický krok, ze kterého Netflix nebude nijak finančně těžit. Na druhou dobu mu to může pomáhat v době koronavirové krize upevňovat dobré jméno.

Zdroj: Movieweb

 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest