Zeměplochu čeká seriálové zpracování

Zeměplochu čeká seriálové zpracování | Fandíme seriálům
Transworld Publishers/Doubleday/Random House
Na produkci dohlédne společnost, kterou založil sám Pratchett.

Fandové Terryho Pratchetta se v minulém roce dočkali seriálu Dobrá znamení na motivy knihy právě od Pratchetta a Neila Gaimana a šlo o velmi povedenou adaptaci. Ale to není jediná dobrá zpráva, která se týká Pratchettova díla, bylo oznámeno také to, že seriálovou verzi dostane i jeho knižní universum Zeměplocha (někdy je používám název Úžasná Zeměplocha), které zahrnuje cca čtyři desítky románů, povídky a další materiály. 

Dobrá znamení: Věřící žádají zrušení seriálu kvůli rouhačství
 

Na (zatím neupřesněném počtu) sérií se bude podílet produkční společnost Narrativia, kterou v roce 2012 založil sám Pratchett, spolupracovat bude s Endeavor Contect a Motive Pictures.

Jedna z šéfek firmy Narrativia, dcera Terryho Rhianna se nechala slyšet:

"Zeměplocha se hemží unikátními postavami, zábavnými příběhy a neuvěřitnými jazykovými prostředky a my všichni máme pocit, že by by se to mělo dočkat verze pro obrazovky v podobě, na kterou by byl můj otec pyšný. Je skvělé se vydat na tohle dobrodružství s Motive a Endeavor, kteří s námi sdílí vizi udělat z [téhle látky] realitu. 

Generální ředitel Motive Pictures Simon Maxwell k tomu dodal: "Zeměplocha je národním pokladem a jsme nadšení, že utvoříme partnerství s Narrativia a Endeavor Content. Společně budeme produkovat seriály, které budou milovány miliony fanoušků Zeměplochy z celého světa, ale také představí epické výtvory a odkaz sira Terryho Pratchetta novému publiku. Spustili jsme Motive, abychom natáčeli kvalitní britské seriály s celosvětovým dosahem a dopadem a nenapadá mě nic, co by tuhle ambici reprezentovala lépe, než toto velkolepé a vzrušující partnerství."

Detaily o tom, jaké jsou konkrétní plány, zatím známy nejsou. Herci, štáb nebo to, která kniha se jako první dočká adaptace, zatím prozrazeno nebylo, ale asi se shodneme na tom, že je tu velký potenciál na celosvětový hit s ohledem na popularitu Zeměplochy, speciálně, když se na adaptacích bude podílet Pratchettova dcera, která jistě dohlédne na to, aby nevzniklo něco, co by nedělalo čest jejímu otci. Plus bylo jasně řečeno, že tentokrát půjde o adaptace, které budou co nejvíce respektovat předlohu.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest