Pán Tygrů: Zoo Joe Exotica soud svěřil do péče Carole Baskin

Pán Tygrů: Zoo Joe Exotica soud svěřil do péče Carole Baskin | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 3 obrázky
Pán tygrů asi musí ve vězení bušit hlavou o mříže.

Díky dokumentu Pán tygrů jsme zjistili, že Joe Exotic a Carole Baskin nejsou zrovna velcí přátelé. Carol stojí v čele organizace Big Cat Rescue, která má údajně za cíl chránit kočkovité šelmy proti zneužívání jako atrakcí pro platící diváky, Joe ovšem tvrdí, že Carol sama zneužívá šelmy k vlastnímu prospěchu a ještě ve větším měřítku než jiní vlastníci kočkovitých šelem. 

Pán tygrů: Carole Baskin čelí obvinění z falšování podpisu svého zmizelého manžela
 

Jejich spor vyvrcholil tím, že se Joe podle soudu dvakrát pokusil zařídit nájemnou vraždu Carol, což byl také jeden z důvodu (plus 17 případů týrání zvířat), proč Joe skončil ve vězení na 22 let.

A aktuálně vyšla najevo informace, která pro něj jistě bude další velkou ranou. Soud rozhodl, že novým vlastníkem jeho parku o rozloze zhruba 16 akrů bude právě Carol s tím, že původní vlastník má 120 dnů, aby pozemek vyklidil (platí to i pro zvířata), nicméně samotný pozemek, plus několik staveb a vozidel připadne Baskin.

Důvodem je to, že Joeovi bylo v roce 2013 soudem nařízeno zaplatil Carole částku 1 milion dolarů jako kompenzaci za zneužití její značky, nicméně podle všeho částka nebyla vyplacena a tak jako náhrada škody připadl Baskin pozemek, na kterém se rozkládá Exoticova zoo.

K situaci se také vyjádřil bývalý Exoticův spolupracovník Jeff Lowe, který je společně se svou ženou Lauren aktuálním vlastníkem parku:

"Je známo, že jsme věděli, že před dvěma a půl roky se Joeova matka na smrtelné posteli v podstatě přiznala k tomu, že Joeovi pomohla s ilegálním převodem majetku za účelem skrýt majetek v podobě zoo před advokáty Carole, takže když k tomu došlo, věděli jsme, že je jen otázkou času, než začne Carole usilovat o tento majetek... A upřímně a lidé mi pravděpodobně nebudou věřit, si podle mě tenhle majetek zaslouží. Porazila Joea, nebránil se a má na tento rozsudek právo. Nebránili jsme se žalobě, protože jsme věděli, že zaprvé bude právo na její straně a zadruhé jsme nechtěli bojovat o tento majetek, protože jsme ho nechtěli. Lauren a já jsme se ho pokusili věnovat původním [indiánským] obyvatelům a to zhruba před rokem, protože jsme věděli, že jsou tu pohřbeny ostatky mladého indiánského chlapce a mysleli jsme, že oni by měli mít jako první příležitost chránit tuto zemi a jeho hrob."

Pro Carole jde tedy o příjemné vítězství, ale asi ji trošku kazí radost fakt, že se uvažuje o tom, že bude znovu otevřen případ zmizení jejího bývalého manžela, kdy se někteří domnívají, že za ním stojí ona. 

Aktuálně je v přípravách několik projektů (dokumentárních i hraných), které se budou Joeovi a Carole věnovat. Jeden z nich by měl být také film zaměřený hlavně na Carole a o roli má podle jejího agenta zájem například Tara Reid, ovšem, zatím není jasné, zda producenti zvolí ji, nebo je zaujme někdo jiný.

Zdroj: MovieWeb (I, II), TMZ

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest