Cowboy Bebop: Scenárista se dušuje, že ctít kultovní předlohu je pro tvůrce hraného seriálu klíčové

Cowboy Bebop: Scenárista se dušuje, že ctít kultovní předlohu je pro tvůrce hraného seriálu klíčové | Fandíme seriálům
Bandai
Zobrazit dalších 6 obrázků
Hraná verze podle scenáristy Javiera Grillo-Marxuach přidá určité nové prvky, ale fanoušky původního projektu nenaštve.

Hraná verze kultovního projektu Cowboy Bebop má už více než půl roku pauzu v případě natáčení a s ohledem na to, jak je dlouhá, vám asi došlo, že důvodem není covid-19, ale něco jiného. Příčinou je zranění kolena herce Johna Cho, který dostal na starost ústřední roli Spieka Spiegela. Ovšem, seriál pro Netflix není u ledu a hned jak to bude možné, kamery se znovu rozjedou. 

Cowboy Bebop: Legendární anime čeká hrané zpracování
 

A není málo těch, kteří jsou zvědaví, jak to dopadne, ale samozřejmě existují obavy, že nová verze nebude té původní sahat ani po kotníky. Scenárista Javier Grillo-Marxuach ale věří, že se fandové něčeho takového nemusejí bát:

"Nemůžeme se podívat na Cowboye Bebopa a pronést: 'Dobře, tohle je jen odrazový můstek. Dáme mu odlišné vlasy a odlišné oblečení a pojmenujeme to úplně jinak. A bude to jen volně inspirováno [původní verzí].' Pokud natáčíte Cowboye Bebopa, pak natáčejte Cowboye Bebopa. Je to takt trochu jako natáčet Hvězdné války. Máte [původní] seriál [Cowboy Bebop], který má 26 epizod včetně velmi pestrých záporáků, velmi pestrých příběhů, velmi pestrých protivníků a dalších věcí. Neplánujeme adaptovat všechny tyto příběhy, protože se také snažíme odvyprávět obsáhlejší příběh Spikea Spiegela a Syndikátu, Spikea Spiegela a Julie, Spikea Spiegela a Viciouse a tak dál. Ale při sledování seriálu si říkáme: 'Kdo jsou nejlepší padouši z tohoto seriálu a jak je můžeme zasadit do širšího příběhu?"

Javier pak dodal, že jejich cílem je přesvědčit fandy, kteří věří tomu, že animovaná série je "jedinou správnou" verzí, že i hraná varianta může fungovat. A předpokládá, že s ohledem na to, že tvůrci hrané podoby jsou fandové předlohy, by to mělo vyjít.

Jestli se to podaří, to se ale nedozvíme dříve než příští rok. S ohledem na zdržení, které způsobily zranění Johna a covid-19 se předpokládá, že premiéra bude právě až příští rok.

Zdroj: io9

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest