Glee: Hvězda seriálu byla obviněna z šikany kolegů, ti se k tomu vyjádřili

Glee: Hvězda seriálu byla obviněna z šikany kolegů, ti se k tomu vyjádřili | Fandíme seriálům
Fox
Lea Michele čelí kritice za své chování na natáčení.

Seriál Glee stanice Fox skončil před nějakými pěti lety, ale i tak se aktuálně intenzivně řeší. Důvod? Hlavní hvězda Lea Michele (Rachel Berry) byla svou kolegyní Samanthou Marii Ware (Jane Hayward) obviněna, že jí na natáčení dělala ze života peklo.

Láska za kamerou: TOP 7 slavných párů, které dal dohromady seriál
 

To vyvolalo v online vodách velký popraska a Lea schytala pořádnou vlnu kritiky a nemalé množství lidí se dožadovala toho, aby se k situaci vyjádřila. Což také udělala, přiznala, že si je vědoma toho, že se někdy chovala necitlivě a nedospěle a omluvila se za to. 

Nyní se k situaci začali vyjadřovat i další herci ze Glee, kdy se někteří své kolegyně zastali, ale jiní poznamenali, že Lea nebyla zrovna snovou kolegyní:

"Neřeknu, že je Lea Michele rasistka. To není to, co říkám. To se začalo předpokládat proto, co se aktuálně děje ve světě, pokud jde o lidi tmavé barvy pleti. Neřeknu, že je rasistka. Navíc je těhotná a myslím si, že by se všichni měli uklidnit. Všichni jste jí v posledních dnech dávali zabrat. Na druhou stranu, dostávám zprávy od herců a hereček tmavé pleti, kteří mi vyprávějí své příběhy a dávají mi vědět, že se na natáčení setkali s podobným chováním a to, že je bělošské dívky v hlavních rolích terorizovaly," poznamenala Amber Riley (Mercedes Jones).

"Abych se vyjádřila naprosto jasně, nenávist je v Americe nemocí, kterou se snažíme vyléčit, takže nikomu nepřeji, aby se v jeho případě šířila nenávist. A [k věci]: Bylo nepříjemné s ní pracovat? Ano, bylo, věřím, že by MĚLO být upozorněno na to, že Lea dlouhou dobu jednala s ostatními bez respektu. A současně, je to i na nás, protože jsme o tom tak dlouho nemluvili, což jsme, stejně jako zbytek společnosti, pochopili až časem. Ale v současné chvíli je naznačováno, že je rasistka a přestože nemohu komentovat to, čemu věří, myslím si, že si určité věci domýšlíme a všichni víme, co se stane, když si něco domýšlíme..., vyjádřila se na Twitteru Heather Morris (Brittany Pierce).

Je na místě zmínit, že Lea nebyla přímo obviněna z rasistického chování, nicméně někteří lidé předpokládají, že právě to dělala, ale kolegové herečky naznačují, že problémem nebylo to, že by se zaměřovala na lidi tmavé barvy pleti. 

Ostatně, například představitel ředitele Figginse původem pákistánský herec Iqbal Theba se herečky zastal:

"Mnoho lidí předpokládá, že se mnou Lea Michele zacházela špatně. Abych to vyjasnil, nikdy se ke mně špatně nechovala. A pokud se chovala špatně k jiným členům obsazení, tak se za to omluvila, což je skvělé. Ale být označován za rasistu je prostě příliš a je to nefér a je to pro nás obrovské břemeno, speciálně pak v těchto obtížných časech. Tak prosím, buďte soucitní, opatrní a odpovědní, než někoho obviníte z oné hrozné věci, která je nazývána rasismem. Mám rád všechny své kolegy ze skvělého seriálu Glee. Dávejte na sebe pozor & mějte se dobře."

Nicméně, i když se Lea dočkala i zastání, tak aktuálně čelí velké kritice a bez ohledu na to, že se omluvila a dá se přepokládat, že z toho, co se nyní děje, se bude ještě dlouho "oklepávat" a její kariéře to příliš neprospěje.

Zdroj: Instagram, Essence, Twitter (I, II)

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 3

Jerry | 11.06.2020 17:17
Ano, všichni černoši a vůbec všichni tmaví jsou utlačovaní. Hlavně tím, jak se jim všude cpou dávky aniž by museli pracovat. A to jak u nás, tak i v USA. Ostatně jak chcete k někomu vyjadřovat respekt, když víte že je to obyčejný příživník parazitující na vaši práci.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest