Katla: Navzdory pandemii Netflix točí na Islandu vůbec první tamější seriál

Katla: Navzdory pandemii Netflix točí na Islandu vůbec první tamější seriál | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 1 obrázek
Režisér Everestu a Kontrabandu chystá pro Netflix první islandský seriál o vulkanické hrozbě a hrůzostrašném tajemství ukrytém v ledu.

Netflix oznámil, že na konci května začal na Islandu natáčet svůj první tamní seriál. Katla je ryze islandským projektem i v případě režiséra a ústředního hereckého obsazení. Tvůrcem seriálu je režisér Baltasar Kormákur, který stojí za snímkem Everest či islandským seriálem V pasti, jehož druhou sérii vysílá ČT2. Obsazení tvoří mimo jiné Ingvar Sigurðsson (Bílý bílý den), Þorsteinn Bachmann (Daleko od Reykjavíku), Sólveig Arnarsdóttir (V pasti), Guðrún Gísladóttir (V pasti) či Baltasar Breki Samper (Černobyl).

Česká verze HBO Go nabízí novinky vyrobené pro HBO Max, na našince čeká zajímavá nabídka
 

Příběh se točí kolem obyvatel městečka Vik, kteří se ocitnou ve velkém nebezpečí. Rok po masivní erupci sopky Katla byly klid a pohoda v maloměstě Vik znovu narušeny zjištěním, že sopka je stále aktivní. Led v blízkosti sopky taje, oblast byla evakuována a jen několik zbývajících lidí dokáže poskytnout potřebné veřejně prospěšné práce v obci, která je nyní přístupná pouze přes řeku Markarfljót. Rozsáhlá oblast kolem Viku se mění v apokalyptickou vizi a byla oficiálně prohlášena za nebezpečnou zónu. Mysteriózní živly, které byly hluboce zmražené v ledovci z prehistorických časů se začínají vynořovat z tajícího ledu s následky, které nikdo nemohl předvídat.  

Thrillerová synopse zní vskutku zajímavě a pokud bude mít seriál vydařené upoutávky, tak by se mohl Netflix dočkat dalšího evropského hitu z ranku dánského Ragnarök – Konec světa. Katla bude mít osm epizod a vyjma Baltasara Kormákura, který se ujme režie všech epizod, se na scénáři podílel Sigurjón Kjartansson (V pasti) a David Mar Stefansson (Rabbits). Datum premiéry zatím není stanovené. 

Rok poté, co pod ledovcem vybuchla sopka, se z tajícího ledu dostávají ven záhadné prvky. To s sebou nese nečekané následky.

Zdroj: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest