The Good Lord Bird: Trailer na chystanou minisérii ukazuje boj proti otroctví očima malého chlapce

The Good Lord Bird: Trailer na chystanou minisérii ukazuje boj proti otroctví očima malého chlapce | Fandíme seriálům
Showtime
Zobrazit další 4 obrázky
Příběh se inspiroval skutečnými událostmi.

Aktuálně je tematika afro-americké komunity a přístupu k ní ve Spojených státech amerických hodně ožehavá. A je tak otázkou, zda seriál The Good Lord Bird příchází ve vhodnou dobu. Z určitého úhlu pohledu ano, z určitého úhlu pohledu ne. 

První dojmy: Penny Dreadful: City of Angels
 

Jeho ústředním námětem je totiž otroctví, kdy se pozornost zaměřuje na Johna Browna, který v devatenáctém století tvrdě bojoval proti otroctví a to nejen slovy, ale nebál se vzít do rukou také zbraň, aby se postavil proti instituci otroctví. Brown tak byl jednou z hlavních osobností několika střetů dvou frakcí, kdy jedna bojovala za zrušení otroctví a druhá za jeho zachování.

Brown je stále poměrně kontroverzní postavou, kdy ho někteří velebí jako hrdinu, jiní ho považují za teroristu a zločince. 

A jako nejednoznačná postava se bude zřejmě jevit i v chystané sedmidílné minisérii stanice Showtime nazvané The Good Lord Bird. Johna Browna ztvární Ethan Hawke (který se podílí i na produkci), nicméně na příběh budem divák nahlížet skrze oči malého chlapce jménem Onion (Joshua Caleb Johnson), který byl otrokem, ale přidal se k hnutí vedenému právě Brownem. 

Ten očividně bude prezentován jako velmi excentrický jedinec, který je opravdu oddán své věci a je ochoten pro ni udělat cokoliv. 

Trailer na The Good Lord Bird ho ukazuje jako poněkud ztřeštěnou a skoro až úsměvnou postavičku, ale s ohledem na množství násilí v upoutávce je jasné, že tahle podívaná, inspirována knihou Jamese McBridea, nebude zrovně úsměvnou záležitostí. 

Vypadá to na netradiční zážitek, který na zájemce čeká za pár měsíců, konkrétně je premiéra naplánována na 9. 8. 2020. V galerii si pak můžete prohlédnout plakát k seriálu.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest