Zaklínač: Druhá řada bude mít mnohem méně matoucí časovou linku

Zaklínač: Druhá řada bude mít mnohem méně matoucí časovou linku | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
První sérii fantasy seriálu bylo hojně vyčítáno zmatené vyprávění, ta druhá by to naštěstí podle showrunnerky měla napravit.

Loňský seriálový Zaklínač byl sice obecně přijat relativně dobře a jednalo se o vydařenou zábavu, přesto se na něm však dala najít celá řada much. Některým divákům například nesedělo nelineární vyprávění, kterým se tvůrci rozhodli na přeskáčku prezentovat jednotlivé příběhy ze života Geralta, Ciri a Yennefer. Nejen o tom, jak se tento problém bude řešit v druhé řadě, se nedávno rozpovídala showrunnerka Lauren S. Hissrich.

Styl vyprávění se ve druhé řadě podle ní bude silně lišit a už nebude zdaleka tak matoucí. Všechny postavy se budou nacházet ve stejné časové lince, vše bude tedy mnohem lineárnější. To však neznamená, že si autoři s časem nepohráli vůbec, stále se budou hojně používat například různé flashbacky a nebo pohledy do budoucnosti. Podobný přístup byl obecně očekáván už dlouho vzhledem k tomu, že bude druhá série již adaptovat klasický celistvý román a ne sérii povídek.

Zaklínač: Autorka seriálu záměrně mezi scenáristy nechtěla znalce předlohy
 

Ve druhé sérii se pak showrunnerka těší hned na celou řadu věcí. Asi nejvíce je však podle svých slov nadšená z přírůstku nových zaklínačů. A to především kvůli tomu, že se díky tomu podíváme blíže na Geraltovy kořeny, na to, odkud pochází, jaký je jeho příběh a jak se staví k rodině.

Právě rodina pro Hissrich pak prý vždy byla jedním z nejdůležitějších prvků celého seriálu. Na mysl má především tu rodinu, kterou tvoří Yennefer, Geralt a Ciri, kromě toho však i rodinu původní. Tou jsou pak u Geralta samozřejmě především ostatní zaklínači. Nadšená je pak například z příchodu Vesemira, který pro hrdinu představuje otcovskou figuru, a dalších zaklínačů, se kterými vyrůstal už od svých sedmi let.

Nakonec se Hissrich vyjádřila k tomu, jak moc tvorbu druhé řady ovlivnilo pozastavení natáčení zapříčeněné koronavirovou pandemií. Produkce měla za sebou podle všeho asi šest týdnů natáčení a byla zastavena přímo uprostřed vytváření obrovské sekvence, kterou tvůrci plánovali několik měsíců. Předností však nakonec bylo dostat všechny členy štábu zpátky k jejich rodinám. Dobrou zprávou je, že by se podle všeho měla produkce opět obnovit na začátku srpna.

Zdroj: The Wrap

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest