Prstenec: Sci-fi na motivy populárního románu nás vezme na cestu k vesmírné stanici

Prstenec: Sci-fi na motivy populárního románu nás vezme na cestu k vesmírné stanici | Fandíme seriálům
Xbox Game Studios
Pilotní epizodu natočí režisér druhého Thora a pátého Terminátora.

Pod hlavičkou Amazonu se pár let připravuje sci-fi seriál podle oceněného románu Ringworld, který napsal Larry Niven. Dílo vyšlo v roce 1970 a o třicet let později si našlo cestu i k nám pod názvem Prstenec. Loni se román dočkal nového vydání a nového názvu – Prstencový svět.

Hlavním hrdinou je Louis Gridley Wu, jenž slaví dvousté narozeniny na technologicky vyspělé Zemi ve vzdálené budoucnosti. Aby Louis zahnal dlouhotrvající nudu, rozhodne se připojit k mladé ženě a ke dvěma mimozemšťanům, kteří se společně vydají na vzrušující cestu k dalekému objektu připomínající prstenec, odhalit jeho tajemství.

Battlestar Galactica: Nová verze kultovní sci-fi si našla svého kapitána
 

Od loňského září je k projektu připojen scenárista Akiva Goldsman, který je podepsaný pod filmy Já, legenda, Já robot nebo Čistá duše. Nicméně ani malá obrazovka mu není cizí a podílel se například na komiksovce Titans nebo na Picardovi. Goldsman bude navíc zastávat i výkonnou produkci. Režii pilotní epizody obstará Alan Taylor, který se postaral o několik dílů seriálu Hra o trůny, režíroval Thora: Temný svět a Terminatora Genisys.

V případě dobrého přijetí a sledovanosti by tu Prstenec mohl s námi nějakou dobu pobýt. Niven totiž později napsal pokračování, která se jmenují Stavitelé Prstence, Pánové Prstence, Děti Prstence a další romány, které se odehrávají ve stejném vesmíru. 

Zdroj: Collider

Titulní fotka je ilustrační, je z videohry Halo.

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 3

Jan | 19.06.2020 12:51
Úvodní obrázek je ze hry Halo Infinte. I zdroj tam máte uvedený jako Xbox Game Studios. S článkem to nemá nic společného. Takováto chyba mě opravdu zaráží.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest