Hra o trůny: Vichrů zimy bychom se mohli dočkat už příští rok

Hra o trůny: Vichrů zimy bychom se mohli dočkat už příští rok | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 14 obrázků
George R. R. Martin měl během pandemie koronaviru čas psát a udělal velký pokrok. 

George R. R. Martin, autor knižní série Píseň ledu a ohně, ve svém nejnovějším příspěvku na svém blogu Not a Blog promluvil o „psaní, čtení a psaní“. V textu informoval čtenáře, že se těší dobrému zdraví a celou karanténu, která byla v mnoha zemích vyhlášena kvůli pandemii koronaviru, strávil mimo civilizaci ve vlastní odlehlé chatě psaním dlouho očekávané šesté knihy ze série, Vichry zimy (The Winds of Winter). Kromě toho nepřímo naznačil, že bychom se knihy mohli dočkat už v příštím roce.

George R.R. Martin, autor Hry o trůny, je v izolaci a píše
 

„Když už nic, tak mi nucená izolace pomohla psát. Každý den trávím hodně hodin u VICHRŮ ZIMY a dělám pokroky. Včera jsem dokončil novou kapitolu, další před třemi dny a další přechozí týden,“ píše Martin v blogu a upozorňuje, že to rozhodně neznamená, že knihu dokončí další den a příští týden se bude vydávat. Podle autora máme čekat skutečně ohromnou knihu, na které on sám bude ještě nějaký čas pracovat. Také prosí čtenáře, aby za jeho dalšími slovy nehledali skryté významy anebo informace. Nám to ale nedá.

Autor v dalším odstavci vyjádřil lítost nad tím, že musel zrušit svoji plánovanou účast na světové sci-fi konferenci CoNZealand, která se každoročně koná ve Wellingtonu. Konference, která si letos odbude svůj osmasedmdesátý ročník, byla nucena do virtuálního módu a fanoušci se budou moci zúčastnit pouze přes internet. Martin ale slibuje, že se zúčastní příští rok, protože věří, že do té doby bude koronavirus a Vichry zimy už za námi. Autor tak naznačuje, že kniha by mohla být vydána někdy v první půlce příštího roku, ovšem netroufáme si hádat, když přesně, nebo jestli vůbec.

Dosud se jedná o největší pauzu mezi vydáním dvou na sebe navazujících knih ze série. Hra o trůny, první kniha v sérii, byla vydána v létě roku 1996, druhá kniha nazvaná Střet králů vyšla v únoru roku 1999. Mezi druhou a třetí knihou poté přišla jen krátká pauza necelých dvou let, Bouře mečů byla vydána v listopadu roku 2000. Poté se čekalo pět let na Hostinu pro vrány, které se čtenáři dočkali v listopadu 2005. Pátá kniha, Tanec s draky, byla poté vydána až o šest let později v červenci roku 2011. Od té doby fanoušci napjatě čekají na šestý díl a mnohokrát autorovi zazlívali, že se místo psaní věnuje přípravě televizního seriálu a příliš často se účastní různých fanouškovských konvencí. Nucená karanténa tak Martinovi nabídla nikým nerušený čas na psaní a Vichry zimy tak už mohou být skutečně za rohem. Šesté kniha ale nebude poslední, autor totiž plánuje následně sérii uzavřít sedmou knihou, která by se měla jmenovat A Dream of Spring (Sen o jaru).

V galerii pro vás máme krásné artworky zobrazující postavy ze série Píseň ohně a ledu.

Zdroj: Not a Blog

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest