Teorie velkého třesku: Úvodní znělka se stala předmětem soudního sporu

Teorie velkého třesku: Úvodní znělka se stala předmětem soudního sporu | Fandíme seriálům
CBS
Zobrazit dalších 9 obrázků
Před pár lety došlo ke konfliktu mezi členy kapely, která úvodní píseň původně složila a nahrála, přičemž se vše dostalo až k soudu.

K seriálu Teorie velkého třesku neodmyslitelně patří celá řada ikonických prvků, ať už to jsou klasické vtipy, skvělá camea různých vědců a celebrit nebo oblíbené hlášky. Mezi základní stavební kameny samozřejmě patří i úvodní znělka, která zůstala se seriálem po celou dobu až do jeho loňského finále. Bohužel, v letech nedávno minulých vzbuzovala celkem překvapivě vášně a rozbroje, které nakonec vyústily v soudní spor.

Teorie velkého třesku: Jim Parsons se bál, že jeho orientace ublíží seriálu
 

Známou znělku tvoří píseň The History of Everything od kapely Barenaked Ladies, která poprvé vyšla ještě dávno před uvedením oblíbeného televizního seriálu již v roce 1998. V roce 2009, dva roky po premiéře sitcomu, se z kapely rozhodl odejít její spoluzakladatel Steven Page, který se o šest let později rozhodl soudit s druhým spoluzakladatelem Edem Robertsonem kvůli jistým finančním nesrovnalostem. Údajně mu totiž bylo slíbeno dvacet procent z tržeb spojených s licencováním písně pro seriál (bavíme se o milionech dolarů), leč prý nedostal vůbec nic.

Naneštěstí zatím nevyšlo najevo, jak soudní pře dopadla, či zda nebyl případ vyřešen mimosoudně. Vzhledem k tomu, že Page v roce 2018 několikrát s kapelou vystoupil, zřejmě došlo k dohodě a spor je již definitivně zapomenut.

Zdroj: ScreenRant

Foto: CBS

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest