Daredevil: Jeph Loeb údajně nutil scenáristy odstraňovat ze seriálu zápletky s asijskými postavami

Daredevil:  Jeph Loeb údajně nutil scenáristy odstraňovat ze seriálu zápletky s asijskými postavami | Fandíme seriálům
Netflix/Marvel
Zobrazit dalších 10 obrázků
Podle herce Petera Shinkody prý Loeb tvrdil, že o tyhle dějové linky nemá nikdo zájem.

Doba je taková, že čím dál větší množství herců dává světu vědět, jak nespokojení byli v případě spolupráce s určitými tvůrci, leč v minulosti měli strach se ozvat. To ale už dál neplatí a objevuje se čím dál více stížností. Nově k nim přibyla také kritika bývalého šéfa Marvel Television a producenta Jepha Loeba, za kterou stojí herec Peter Shinkoda.

Marvel opouští jeho dosavadní šéf televizní tvorby, končí jedna éra
 

Ten v marveláckém seriálu Daredevil ztvárnil hlavu mystické zločinecké organizace Hand jménem Nobua. V komiksovém světě je Hand velmi důležitou skupinou, ale v případě seriálového ztvárnění se ozývaly hlasy, že jí nebylo věnováno dostatek pozornosti. A Shinkoda z toho obvinil právě Loeba:

"Jeph Loeb řekl scenáristům, aby nepsali o Nobuovi a Gao (Madam Gao byla jednou ze zakladatelek Hand, pozn. redakce) a bylo to mnohokrát zopakováno mnoha scenáristům a showrunnerům - nikoho prý nezajímají Číňané a [další] Asiaté. Existují tři marvelácké filmy, trilogie nazvaná Blade, kdy v každém z filmů Wesley Snipes zabil 200 Asiatů a každému to bylo jedno, takže nepište o Nobuovi a Gao. A [scenáristé] byli donuceni odstranit jejich dějové linky. Byl jsem do těchto dějových linek zasvěcen, vysvětlili mi to a bylo jim to velmi líto, ale nemohli s tím nic dělat. Měli svázané ruce. Byly to velmi zajímavé příběhové linky... Ale všechny vedlejší zápletky [o Nobuovi] byly odstraněny a scénáristé mi řekli, že se jim to nelíbilo, protože z nich byli nadšení, avšak bylo jim v tom zamezeno [nabídnout je v seriálu]."

Netflix/Marvel Television

Poté, co se kreativním šéfem Marvelu stal Kevin Feige, přebral také kompetence Jepha Loeba, přičemž jeho přístup k asijským postavám je poněkud odlišný. Jinak by asi nedal zelenou snímku Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, který bude mít premiéru 6. května 2021. Nicméně, pokud jde o asijské postavy, faktem zůstává, že v marveláckém filmovém a seriálovém universu jim obvykle není věnováno příliš pozornosti. Zástupci Marvelu ovšem přislíbili, že se tato praxe změní. 

Co se týče Daredevila (a ostatních marveláckých seriálů, které vznikly pro Netflix), tak se doufá, že za pár měsíců, až vyprší smluvní podmínka Netflixu, která zabraňuje Marvelu používat postavy z těchto projektů, bude oznámen jejich návrat.

Zdroj: CBM

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest