Lovecraftova země: Seriálový mix Ztracených a Uteč měl obří rozpočet

Lovecraftova země: Seriálový mix Ztracených a Uteč měl obří rozpočet | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nová série zasazující ikonická monstra do rasismem prorostlé Ameriky se ukazuje ve finálním plnohodnotném traileru a nezapomíná ani na samotné příšery.

Již brzy přicházející seriál Lovecraftova země (Lovecraft Country) se bez nejmenších pochyb řadí mezi nejzajímavější seriálové projekty letošního roku - v centru jeho dění se totiž ocitají monstra z promyšlené mytologie populárního hororového autora H.P. Lovecrafta ve spojení s citelným důrazem na vyobrazení rasismu a segregace ve Spojených státech a alespoň podle prvních ukázek vypadá skutečně nadějně. Pro stanici HBO je pak hororová série očividně jedním z nejdůležitějších současných projektů.

Lovecraft Country: Upoutávka na hororový seriál od tvůrce hitu Uteč vás vezme do muzea
 

Přinejmenším to dokazuje už jen samotný rozpočet, o kterém nově promluvila showrunnerka Misha Green. Konkrétně prozradila, že byly použité finance skutečně obrovské (bližší částku bohužel nespecifikovala) a byly využity na maximum, kde se jen dalo - autorka konkrétně zmínila husté zapojení kaskadérů (při natáčení byla jejich práce údajně využita 162×) a zejména pak počítačové a make-upové vizuální efekty, o které se postarali jedni z největších hráčů v celém průmyslu, kteří pracovali i na tak obrovské značce, jako jsou Star Wars. Tvůrčí tým byl jednoduše limitován pouze svou představivostí.

Lovecraft Country je poměrně zajímavým seriálem už jen ze žánrového hlediska - míchá totiž sci-fi a horor a k tomu přidává ještě určitou dávku politického komentáře. Green uvedla, že by série vůbec nevznikla bez dvou starších počinů - kultovních seriálových Ztracených a oceňovaného hororu Uteč. Dává tedy pouze smysl, že se na ní v producentských rolích podílí autoři obou zmíněných projektů - J.J. Abrams a Jordan Peele.

Na závěr můžete zhlédnout nedávno vydaný plnohodnotný trailer, který nabízí velice energetickou podívanou a co je asi nejdůležitější - krátce ukazuje i provedení samotných Lovecraftových monster. Celý seriál v tuto dobu zkrátka vypadá velice nadějně. O tom, zda se naděje potvrdí, se budeme v Česku moci přesvědčit již 17. 8 brzy ráno.

Zdroje: IndieWire, Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest