Jak je to s product placementem v seriálech od Netflixu

Jak je to s product placementem v seriálech od Netflixu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Podívejte se na to, jakým způsobem Netflix zahrnuje product placement do svých seriálů.

YouTubový kanál Insider připravil video, ve kterém se dopodrobna věnuje product placementu v seriálech a filmech od Netflixu. Streamovací gigant tvrdí, že mu firmy neplatí za to, aby v jeho seriálech a filmech ukazoval jejich značky, ovšem na první pohled je zřejmé, že ve tvorbě Netflixu je nespočet scén, které působí jako klasická placená propagace.

Stranger Things jednu ze svých hvězd zachránily před koncem kariéry
 

Ve videu, které si můžete přehrát níže, uvidíte nespočet příkladů z oblíbených seriálů i filmů Netflixu, kde je product placement zřetelný na první pohled. Ve video eseji se k problému placené propagace vyjadřuje Dominic Artzrouni ze společnosti Concave Brand Tracking, která se specializuje na mapování zmínek a scén se známými značkami v seriálech a filmech. Concave spočítala, že kupříkladu ve 3. sezóně Stranger Things se objevilo rovnou přes 100 různých značek. A to například limonáda Coca Cola, fast food Burger King nebo vafle Eggo.

Když na obrazovce vidíme tolik známých značek a v některých momentech postavy zcela zjevně deklamují reklamní slogany, jak je možné, že nejde o placený product placement? Video podrobně vysvětluje, že si Netflix protihodnotu vybere jinak. Společnosti jsou zviditelněné na Netflixu a na oplátku propagují spolu se svými produkty netflixovské pořady, což zvyšuje povědomí o streamovacím gigantovi a jeho nabídce mezi potenciálními předplatiteli.

Zdroj: Insider
Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest