Zaklínač: Kolik stojí natáčení výpravného seriálu

Zaklínač: Kolik stojí natáčení výpravného seriálu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Utrácí Netflix za Zaklínače jako HBO za Hru o trůny?

Kolik stojí produkce právě natáčené druhé sezóny Zaklínače zatím nevíme, ovšem již první série obsahovala nespočet velkolepých scén, které vyžadovaly nemalé množství vizuálních efektů a finančních nákladů. První řada fantasy seriálu dle knižní série od Andrzeje Sapkowskiho vyšla Netflix na 70 až 80 milionů dolarů, což se rovná přibližně 10 milionům na epizodu.

Zaklínač: Uvidíme barda Marigolda ve 2. sérii?
 

Na své si přišel i Henry Cavill coby představitel ústředního hrdiny Geralta z Rivie. Za první sezónu obdržel 3.2 miliónu dolarů, což ho činí jedním z nejlépe placených seriálových herců současnosti. Pro srovnání, rozpočet prvních sérií Hry o trůny se pohybovaly kolem 6 milionu za epizodu, ale náklady se postupně zvyšovaly. Během čtvrté a páté sezóny již HBO zvýšilo rozpočet na 8 milionů za jeden díl a u šesté sezóny již náklady atakovaly 10 milionu dolarů. Finální osmá série pak přišla HBO na neskutečných 90 milionů dolarů, v přepočtu 15 milionů na epizodu.

Netflix se nebál štědrého rozhazování za vlastní seriálovou tvorbu ani v minulosti, avšak ne vždy se mu povedlo odhadnout lukrativní látku. Streamovací gigant tvrdě narazil s výpravným seriálem Marco Polo, který měl přibližně stejný rozpočet jako poslední sezóna Hry o trůny, ale Netflix ho pro nezájem diváků zrušil již po dvou sezónách. Pro zajímavost, první řada Stranger Things vyšla Netflix na “pouhých“ 48 milionu dolarů.

Zaklínač se řadí mezi nejúspěšnější seriály Netflixu a je tedy velmi pravděpodobné, že se Netflix nebude bát investovat do druhé série ještě více. Fanoušky tak nejspíše budou čekat ještě velkolepější výjevy, srovnatelné s menšími velkofilmy.

Zdroj: Screenrant

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Mysule | 27.08.2020 18:59
Asi za nadužívané CGI. Ten náhled videa s Cavillem na osobě v zeleném oblečku místo na koni vypadá jak z nějakého divného BDSM porna. :D Jako chápu, že fiktivní zvířata je potřeba udělat pomocí triků, ale koně?
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest