Simpsonovi měli odstartovat úplně jinou epizodou

Simpsonovi měli odstartovat úplně jinou epizodou | Fandíme seriálům
NBC
Zobrazit dalších 9 obrázků
Kultovní vánoční první epizodu Simpsonových zná každý fanoušek. Původní plán byl ovšem úplně jiný.

Animovaný hit a celosvětový fenomén Simpsonovi (The Simpsons) od tvůrce Matta Groeninga je nejdéle běžící americký sitcom. Čeká nás již dvaatřicátá řada, a i když má seriál svá nejlepší léta za sebou, fanoušci mu jsou stále věrni. Čísla pořád nejsou natolik špatná, aby tvůrci polevili. Vedle jedinečné vizualizace, svérázného humoru, kousavých narážek téměř na vše a titulní rodinky tvůrci stvořili hromadu zajímavých, propracovaných a dnes již klasických vedlejších postav. Všechny výše zmíněné aspekty stojí za bezprecedentním úspěchem. Ovšem jako téměř každý seriál, i Simpsonovi museli upoutat hned svým pilotem.

Úplně první epizoda Vánoce u Simpsonových (Simpsons Roasting on an Open Fire) byla odvysílána v roce 1989. Seriál nabíral své diváky pomalu, dnes zná ovšem pilot téměř každý. Zpětně vám může přijít poněkud zvláštní, proč tvůrci začali právě vánoční epizodou. Původní plán byl totiž poněkud jiný a pilot seriálu měla být naprosto odlišná epizoda.

Tvůrci chtěli jako první díl odvysílat epizodu Hezkej večer (Some Enchanted Evening), jež se nakonec stala finálem první řady. Měla dorazit na podzim, představit hlavní postavy, jejich vztahy a samotný seriál. Na epizodě pracovalo korejské studio, které tvůrcům dodalo epizodu s chybami v animaci. Producent James L. Brooks byl naštvaný, naštěstí další epizody dorazily v pořádku. Tvůrci tak museli odložit premiéru na prosinec a fikaně pak zvolili pilotem právě vánoční epizodu. Hezkej večer byl poupraven, animace se doladila a do éteru vstoupil jako poslední díl prví řady v květnu 1990.

Těžko říct, zda by měl jiný pilot vliv na úspěch seriálu či nikoliv. Jedno je ovšem jisté, pilotní vánoční epizoda bude kultovní již napořád. V galerii si oba zmíněné díly můžete připomenout.

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest