Small Axe: Režisér dramatu 12 let v řetězech láká na minisérii o podobách rasismu ve Velké Británii

Small Axe: Režisér dramatu 12 let v řetězech láká na minisérii o podobách rasismu ve Velké Británii | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 14 obrázků
Oscarový tvůrce nás přenese do Londýna druhé poloviny dvacátého století, aby nám ukázal, že černošská komunita to měla setsakra složité.

Režisér a scenárista Steve McQueen má talentu na rozdávání, ale projekty, jimž věnuje čas a energii, si poctivě vybírá a dopřává jim potřebnou péči. V roce 2013 zabodoval s historickým dramatem 12 let v řetězech a posléze trvalo dlouhých pět let, než se vytasil s temnou kriminálkou Vdovy. Ta sice co do kvalit úplně nezklamala, ale v pokladnách kin zrovna dvakrát nezabodovala. Na McQueenův další počin naštěstí nebudeme muset čekat znovu pět let, když na konci listopadu odstartuje na službě Amazon Prime Video tematická minisérie Small Axe, v níž nám talentovaný tvůrce přiblíží osudy londýnské černošské (tzv. West Indian) komunity. Ta (nejen) v období od šedesátých do osmdesátých let prožívala složité období. Půjde celkem o pět hodinových snímků, které nesou názvy Mangrove, Lovers Rock, Education, Alex Wheatle a Red, White and Blue. První epizoda si odbyde premiéru 20. listopadu 2020 a pak každý týden přibude v nabídce další.

Všechny příběhy budou nějak pracovat s tématy jako sdílená kultura, pocit pospolitosti, rasová nesnášenlivost, nerovnost a boj proti bezpráví. Jednotlivé snímky se pak budou točit kolem rasových nepokojů, policejní zlovůle, hudby, institucionálního rasismu, vzdělávání a občanských práv. V antologii se přirozeně objeví celá řada více či méně známých herců, mezi nimiž nebudou chybět Thomas Coombes, Kenyah Sandy, Sheyi Cole , Gershwyn Eustache Jnr, Malachi Kirby, Sharlene Smith, Courttia Newland, Jodhi May, Shaun Parkes, Jonathan Jules, Robbie Gee, Rochenda Sandall, Letitia Wright, John Boyega, Amarah-Jae St. Aubyn, Micheal Ward, Steve Toussaint a Nigel Boyle.

Foto: Amazon Prime Video

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest