Hra o trůny: Proč jsme víckrát neviděli královského popravčího Ilyna Payna

Hra o trůny: Proč jsme víckrát neviděli královského popravčího Ilyna Payna | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 6 obrázků
Sira Ilyna Payna jsme mohli naposledy spatřit ve druhé řadě, o té doby se po něm slehla zem. Víme, proč.

Článek obsahuje spoilery.

Hra o trůny se může právem chlubit jedním z nejlepších hereckých ansámblů napříč televizní nabídkou. Do povědomí diváků se samozřejmě dostali především hlavní hráči hry o Železný trůn, show však nabídla celou plejádu neméně zajímavých vedlejších postav. Mezi ně se řadí i královský popravčí, ser Ilyn Payne, který se dokázal zapsat do pamětí diváků, a to přestože nepromluvil jediné slovo.

Kariéra chladnokrevného kata v seriálu netrvala příliš dlouho. Ser Ilyn se poprvé objevil již v první řadě, ve které se odehrála i jeho nejznámější scéna - poprava Neda Starka v epizodě Baelor. Ve druhé sérii jsme pak charakter mohli vidět v bitvě na Černovodě, kde měl za úkol chránit ženy v Rudé baště při obléhání Králova přístaviště Stannisem Baratheonem. Od té doby jsme ho však v dalších sériích již spatřit nemohli. 

Hra o trůny: Autor knih prozradil, kterou seriálovou scénu nenávidí
 

Důvodem byly zdravotní potíže jeho hereckého představitele, Wilko Johnsona. Známému britskému punkovému zpěvákovi, pro kterého byla Hra o trůny prvním a zatím posledním hereckým angažmá, byla v roce 2013 po dlouhodobě zhoršujícím se zdravotnim stavu diagnostikována rakovina slinivky břišní. Johnson musel tudíž přirozeně svou práci na seriálu ukončit a podstoupit léčbu. Ta byla naštěstí úspěšná, muzikant se rakoviny zbavil a v tuto dobu stále působí v hudebním průmyslu. 

Ke Hře o trůny se však již nikdy nevrátil. Osud jeho postavy pak zůstává doteď nejasný. Po Johnsonově odchodu byl charakter stále zmiňován (naposledy Tyrionem ve čtvrté řadě, kromě toho se nacházel na Aryině seznamu), jeho další příběh ani případná smrt nijak vysvětleny nebyly. Co se tedy se serem Ilynem ve výsledku v seriálu stalo, v tuto dobu nikdo neví.

Zdroj: ScreenRant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Stork | 13.10.2020 18:53
Jaime se s ním učil šermovat v knize.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest