Marvel konečně může připravit nové příběhy Punishera a dalších hrdinů z Netflixu

Marvel konečně může připravit nové příběhy Punishera a dalších hrdinů z Netflixu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Někteří “pouliční” superhrdinové od Marvelu se nyní mohou teoreticky ukázat po boku ostatních hrdinů v provázaném MCU.

Provázané univerzum Marvelu, tzv. Marvel Cinematic Universe, vidí v současné době svou budoucnost na domácích obrazovkách. A to především v připravovaných minisériích vznikajících pro streamovací službu Disney+. Až donedávna však televizní odnož Marvelu fungovala na zcela jiné bázi a obecně byla mnohem roztroušenější a nejednotná a ve výsledku filmovým vesmírem ignorována. 

Velkou část seriálové tvorby měl jednu dobu na svědomí především Netflix, který měl pod palcem marvelácké “pouliční” hrdiny jako Daredevila, Jessicu Jones, Punishera nebo Luka Cage a pak také superhrdinský tým Defenders. Streamovací gigant si práva na jednotlivé postavy pronajímal po dobu několika let a i bez většího napojení na širší svět Marvelu se mu podařilo připravit divácky poměrně úspěšnou nabídku.

Helstrom: Recenze jsou z nového Marvel seriálu na rozpacích
 

Již před dvěma lety se Netflix poněkud překvapivě a z doteď neznámého důvodu rozhodl i přes dosavadní úspěch zastavit všechny své připravované marvelácké seriály. Spekuluje se o tom, že Disney nadále nechtěl postavy pronajímat (nebo si schválně za jejich pronájem řekl nepřijatelně vysokou částku), aby více sjednotil marvelovský svět a nedělal mu konkurenci. Od té doby o populárních postavách z Netflixu nebylo ani vidu ani slechu. To by se však mohlo v nejbližší době změnit. Platnost smluv na jednotlivé postavy totiž končí a práva na jednotlivé hrdiny postupně přebírá samotný Marvel.

Detaily samotného kontraktu nejsou známy, zdá se však, že Marvel pod svou střechu rovnou nezískal všechny hlavní postavy. V této době by mělo studio znovu vlastnit práva na tři důležité postavy, kterými jsou Iron Fist, Luke Cage a Punisher (a zřejmě i vedlejší postavy s nimi spojené). Tato trojice charakterů by se tedy teoreticky mohla nově objevit i ve filmové podobě nebo jako nové minisérie na Disney+. V případě Punishera by to mohlo být od příštího roku, u Iron Fista a Luka Cage teoreticky už letos. V praxi nicméně Marvel má plány připravené na několik let dopředu a nějakou dobu pro zařazení postav zřejmě vůbec nebude prostor. Kdy ten samý osud potká Daredevila nebo Jessicu Jones v tuto dobu není známo, dá se však předpokládat, že se tak stane v dohledné době.

V galerii si můžete hrdiny z Netflixu připomenout, v komentářích dejte vědět, kterého z Netflix hrdinů byste v rámci provázaného světa Marvelu viděli nejraději.

Zdroje: LAD Bible, ComicBook

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

ukulelembo | 18.10.2020 14:49
Známo to je a velmi dobře. Klíčem je totiž datum, kdy dané seriály byly Netflixem "oficiálně zrušeny". Smluva s Netflixem totiž blokuje další použití postav po dobu dvou let od "zrušení" daných sérií. To znamená: Iron Fist je už doma od 12. října. Luke Cage to samé od 19. října. S těmi už teď Marvel může začít pracovat jak se mu zachce. Takový Daredevil je ještě blokován, ale jeho čas přijde po 29. listopadu. A na Punishera a Jessicu Jones si pak Marvel musí počkat ještě do 18. února příštího roku. Klidně si to do článku doplňte.
Vstoupit do diskuze

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest