Ochránce: Nová krimi od ČT se zaměří na případy, které otřásly školstvím

Ochránce: Nová krimi od ČT se zaměří na případy, které otřásly školstvím | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 9 obrázků
Novinka od ČT odhalí případ mrtvé učitelky, sexuální obtěžování žáků a další hrůzy z prostředí škol.

Nový desetidílný seriál od ČT s názvem Ochránce představí Lukáše Vaculíka (Temný kraj) v roli školského ombudsmana, jenž bude řešit případy inspirované skutečnými událostmi. Seriál se bude mimo jiné zabývat situacemi kolem sexuálního obtěžování žáků či případem mrtvé učitelky. Ochránce vzniká pod záštitou tvůrčí producentské skupiny Michala Reitlera, jež stojí za tituly Metanol, Dukla 61, MOST! nebo kriminální sérií Případy 1. oddělení.

Stíny v mlze: Režisér Světa pod hlavou točí pro ČT kriminálku z prostředí Beskyd
 

Kreativní producent Michal Reitler s k novince vyjádřil následovně: „Úkolem hlavního hrdiny je ochránit, tedy zjistit, kdo je viník, kdo je agresor, nebo kde se stala příčina v prostředí, v němž jsou děti i dospělí oběťmi častěji, než si připouštíme. Mezi rodiči, učiteli i studenty a žáky jsou každodenní nenápadní hrdinové. Vyzdvižení jejich příběhů a zastání se těch, co tlačí větší náklad, než unesou, jsou cíle našeho seriálu.

Protagonistou série bude školský ombudsman Aleš Pelán, který pátrá po spravedlivém řešení pro všechny, často navzdory systému a zavedeným zvyklostem. Zastává se lidí, kteří se ve školství dostanou do úzkých. „Je sebevědomý, chvílemi trochu arogantní. Chce ale pomáhat. Za jednotlivými případy se nejezdí ukazovat, ale opravdu chce pomoct věci napravit,“ osvětluje představitel hlavní role Lukáš Vaculík a závěrem dodává: „Budu rád, když se diváci dozvědí, že tato funkce reálně existuje, a že se na ni mohou v případě potřeby obrátit.

O scénář se postarali Tomáš Feřtek (Kriminálka Anděl) a Matěj Podzimek (Dukla 61). Režii si rozdělila Tereza Kopáčová (Metanol) s Tomášem Mašínem (3 sezóny v pekle). Herecké obsazení dále doplní Pavel Řezníček (Profesor T.), Jaroslav Plesl (Zkáza Dejvického divadla), Martha Issová (Dukla 61), Vanda Hybnerová (Krejzovi), Petra Hřebíčková (Přes prsty) nebo Miroslav Vladyka (Pustina).

V galerii níže si můžete prohlédnout první promo fotografie.

Zdroj: ČT

Foto: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest