Koruna: Gillian Anderson se v novém traileru představuje jako Železná lady.

Koruna: Gillian Anderson se v novém traileru představuje jako Železná lady. | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 8 obrázků
Agentka Scullyová v čele v britské vlády. Margharet Thatcher bude jedním z největších lákadel čtvrté řady Koruny. 

Americkou herečku Gillian Anderson si všichni spojují především s rolí agentky Scullyové z kultovního mysteriózního krimi seriálu Akta X. V nadcházející čtvrté řadě britského historického seriálu Koruna (The Crown) ztvární slavnou premiérku Velké Británie Margharet Thatcherovou, která se proslavila jakožto vůbec první žena v úřadu britského předsedy vlády. Pro svou nekompromisnost a rozhodnost získala přezdívku Železná lady a z nových záběrů je zjevné, že přesně takovou ženu nám Gillian předvede.

Koruna: Známe představitele prince Filipa pro 5. a 6. řádu
 

V prvních sekundách traileru mluví Margharet Thatcher s královnou Alžbětou (Olivia Coleman) o tom, kolik toho mají společného, včetně věku. Jak ale Thatcherová poznamená, je sama o šest měsíců starší než královna. Princi Phillipovi (Tobias Menzies) se nelíbí myšlenka, že zemi povedou dvě ženy, na což Alžběta odvětí: „Možná právě tohle naše země potřebuje.“ Čtvrtá série koruny se bude odehrávat v intervalu mezi roky 1979 až 1990, bude tedy přesně rámcovat funkční období Thatcherové v úřadu ministerské předsedkyně. Gillian Anderson jako by skutečné premiérce z oka vypadla a jako Američanka zvládla britský přízvuk a typickou intonaci Margharet Thatcherové na výbornou. Jde vidět, že se do role pořádně ponořila a můžeme se tak těšit na výjimečný herecký výkon, kterých je v Koruně ovšem plno.

Margharet Thatcherová během tří volebních období v čele britských vlád prosazovala konzervativní hodnoty. Politikou rázných ekonomických a sociálních reforem se snažila posílit tržní hospodářství. Její politika dostala nový termín thatcherismus a byla založena na ekonomickém liberalismu, kam patřilo snižování daní, omezení migrace a omezování vlivu odborů. Prosazovala také silnou zahraniční politiku Velké Británie a Severního Irska, za její vlády proběhla například válka o Falklandy v roce 1982.

Čtvrtá série se bude také ve velkém točit kolem slavné princezny Diany, která se v traileru objevuje na nových záběrech. 

V galerii pro vás máme novou sadu fotek ze čtvrté série Koruny. 

Zdroj: Netflix/YouTube

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest