Dungeons and Dragons: Vedle filmu "Dračí doupě" dostane i televizního zpracování

Dungeons and Dragons: Vedle filmu "Dračí doupě" dostane i televizního zpracování | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit dalších 15 obrázků
Populární fantasy hra na hrdiny dostane od hračkářského giganta Hasbro vedle již nyní chystaného celovečeráku televizní seriál.

Legendární RPG hra Dungeons & Dragons se dočká vedle filmové adaptace také televizního zpracování. Oznámil to ředitel hračkářského gigantu Hasbro, Brian Goldner. Společnost se chce v rámci svého filmového a televizního odvětví populární hře pořádně věnovat a nabídnout fanouškům hrané verze rozsáhlého příběhového pozadí, kterým kánon hry disponuje.

„Tým pracuje na několika možných přístupech k látce, protože pro hrané televizní zpracování Dungeons & Dragons máme v kánonu k dispozici rozsáhlou mytologii,“ prohlásil Goldner. „Je tu velký zájem. Mluvili jsme o tom, jaké množství kanálů a streamovacích platforem má o značku zájem.“ Zatím tedy nevíme, kde bude hotový seriál vysílán, ani kdy se jej dočkáme. Projekt se nyní nachází v rané fázi příprav, na další informace si tedy budeme muset počkat.

Chystaný celovečerní film taktéž připraví Hasbro, režii si vzali na starost Jonathan Goldstein a John Francis Daley, scénář napsal prakticky neznámý Michael Gilio. Premiéru by si snímek měl odbýt někdy v roce 2022. Bohužel podobně jako u seriálu příliš dodatečných informací nemáme.

V galerii si můžete prohlédnout z nepříliš povedeného filmu Dračí doupě z roku 2000, který vznikl v americko-české koprodukci a hlavní roli si zahrál Jeremy Irons. Přidáváme i fotky z naopak povedeného animovaného seriálu Dungeons & Dragons z roku 1983.

Dungeons & Dragons je společenská hra na hrdiny, která se hraje už od roku 1974 a inspirovala řadu napodobitelů, včetně českého Dračího doupěte. Při hře zúčastnění zažívají dobrodružné výpravy ve fiktivních světech plných magie, mečů a nejrůznějších smyšlených ras a bájných tvorů. Pro D&D vznikla celá škála důkladně promyšlených světů (Dragonlance, Forgotten Realms, Planescape a další) se spletitou historií, ve kterých se odehrávají celé románové série nebo počítačové hry. Svou provázaností takové světy lze srovnávat s komiksovými světy nebo světem Star Wars.

Zdroj: Movieweb

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest