Seriály, které byly obnoveny po svém zrušení

Seriály, které byly obnoveny po svém zrušení | Fandíme seriálům
Warner Bros. Television/Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
K ukončování a následnému obnovování oblíbených seriálů došlo v poslední době hned několikrát..
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Televizní průmysl je poměrně dynamickým prostředím a rušení zaběhnutých seriálů v podstatě představuje denní chleba. Jen letos jsme se, zejména kvůli koronavirové nákaze, dočkali desítek oznámení o předčasném zrušení. Vedle pandemie (která protahuje a prodražuje natáčení) jsou důvody různé, ať už se jedná o nedostatečnou sledovanost, tvůrčí rozpory nebo klesající kvalitu. Jednou za čas se však stane, že je seriál zachráněn svou fanouškovskou základnou, díky které je opět přiveden k životu a může vesele pokračovat dál. Během posledních let jsme byli svědky hned několika případů, mezi kterými nechybí ani ty nejpopulárnější projekty. Pojďme si některé připomenout.

Velký přehled toho, které seriály byly v poslední době zrušené, a které pokračují
 

Futurama

Skupina tvůrců kolem kreslíře Matta Groeninga se proslavila především díky globálně populárním Simpsonovým a jejich další produkce se i přes často vyšší kvalitu nachází v jejich stínu. Asi nejlepším příkladem je Futurama, která se proslavila svým unikátním humorem a krásně bizarní vizí budoucnosti. Animovaná série si odbyla premiéru v roce 1999 na stanici Fox, která ji v roce 2003 (po údajném dlouhodobém účelném potápění) ukončila. 

Futurama se následně dostala na videonosiče, přičemž kolem sebe za jejich pomoci dokázala vytvořit poměrně širokou fanouškovskou základnu. V roce 2008 se tedy stanice Comedy Central rozhodla produkci obnovit. V roce 2013 se nakonec show po odvysílání 7. řady dočkala dalšího zrušení, jako finále tudíž funguje emotivní epizoda Mezitím. Dalšího obnovení se už bohužel asi nedočkáme.

Lucifer

Poměrně známá je kontroverze ohledně zrušení populárního komiksového Lucifera. Jeho příběhy byly stanicí Fox ukončeny v roce 2018 po pouhých třech sezónách. Tento stav naštěstí neměl dlouhého trvání a přibližně za měsíc se fantasy detektivky ujal streamovací gigant Netflix, pro kterého se v současné době jedná o jeden z nejsledovanějších seriálových počinů. Letos jsme se dočkali již páté řady, přičemž bude seriál zakončen tou šestou.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest