Autor Hry o trůny přibližuje fanouškům práci na očekávaném pokračování

Autor Hry o trůny přibližuje fanouškům práci na očekávaném pokračování | Fandíme seriálům
ARTE France
Zobrazit další 2 obrázky
George R. R. Martin stále pracuje na knize, která má šanci potěšit ty, kterým se nelíbil vývoj seriálové verze příběhu. A jak pokračují přípravy nového seriálu?

Na předposlední knihu z populární knižní série Píseň ohně a ledu, která se stala předlohou pro ikonický seriál Hra o trůny z dílny HBO, čekají čtenáři už slušných osm let. Zatím poslední díl nazvaný Tanec s draky byl totiž vydán v roce 2012 a od té doby se fanoušci pokračování nemohou dočkat. Míra očekávání ještě vzrostla poté, co závěr televizního seriálu diváky a kritiky výrazně zklamal. Spisovateli Georgi R. R. Martinovi bylo dlouhodobě vytýkáno především to, že se místo psaní více věnoval propagaci seriálu a účasti na všemožných konferencích. Sám autor dokončení knihy už v posledních letech párkrát sliboval, stále to ale vypadá, že kniha nevyjde dřív než v průběhu roku 2021. Díky světové pandemii koronaviru se mohl Martin uzavřít na samotce a ponořit se do práce a vypadá to, že dělá výrazné pokroky. Nedávno se na svém blogu pochlubil, jakým způsobem na knize pracuje a jak k psaní přistupuje.

George R. R. Martin tvrdí, že Hra o trůny měla mít 13 řad, aby byla věrná předloze
 

Autor se jako první zamyslel nad tím, jestli jeho čtenáře nezajímá víc dění ve fiktivním Západozemí než současná situace v Americe. Martin tím samozřejmě naráží na divoké prezidentské volby. Uklidňuje ale fanoušky, že navzdory sledování výsledků voleb na Vichrech zimy pracuje. „Ne, promiňte, ale kniha není hotová, ovšem jsem zase o kus dál. Je to velká kniha...Píšu postupně jednu kapitolu, jednu stránku, jednu větu a jedno slovo. A někdy musím přepisovat,“ popisuje svůj autorský přístup spisovatel. Dále píše, že se velmi často vrací už k napsanému materiálu, ke kapitolám, které napsal pro ukázkové účely, které předčítal na konferencích nebo které zveřejňoval na internetu. Během psaní nové kapitoly všemožně přepisuje, opravuje, kombinuje s jinými nebo některé kapitoly rovnou rozděluje ve dvě. Není pochyb, že práce na tak komplexním díle vyžaduje vysokou míru pečlivé konstrukce, aby vše dávalo smysl a každý díl skládačky do sebe zapadal.

„Poslední dobou jsem hodně času trávil s Lannistery. Především s Tyrionem a Cersei. Také jsem navštívil Dorne a jednou či snad třikrát jsem byl v Oldtownu,“ píše Martin a láká čtenáře na oblíbené a prominentní postavy příběhu, stejně tak jako stará známá místa a lokace, kam se fanoušci během čtení vydají.

Autor přiznal, že po poměrně výživném červnu a červenci, kdy psal jak zběsilý, trochu polevil z různých důvodů v srpnu a září. Nyní se ale opět dostává do provozní teploty a aktivně na knize pracuje. Jako třešničku na dortu na konci příspěvku doplnil, že práce na prequelovém seriálu House of the Dragon pokračují podle plánu, tvůrci Ryan J. Condal a Miguel Sapochnik už zakotvili v Londýně, kde se právě rozbíhá casting herců. Bohužel další informace spisovatel neprozradil.

Zdroj: Not a Blog

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest