The Mandalorian: Nová epizoda konečně odhalila jméno a původ Baby Yody

The Mandalorian: Nová epizoda konečně odhalila jméno a původ Baby Yody | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 18 obrázků
Nejnovější epizoda vesmírné série přinesla obrovské množství důležitých a velice překvapivých odhalení.

Druhá řada Star Wars seriálu The Mandalorian je již několik týdnů v plném proudu a zatím sbírá velice pozitivní reakce, které ji mnohdy staví nad oceňovanou první sérii. Nové sezóně se zejména daří velice zajímavým způsobem rozvíjet mytologii Hvězdných válek a přinášet mnoho šokujících novinek. Dosud nejbohatší je na ně zdaleka nejnovější pátá epizoda nesoucí název The Jedi.

Naprosto nejdůležitějším prvkem nového dílu je, jak koneckonců napovídá samotný název, dlouho očekávaný návrat oblíbené Ahsoky Tano, která sehrála ústřední roli v animovaných Klonových válkách a v Mandalorianovi se vůbec poprvé ukázala v hrané podobě s tváří Rosario Dawson. Její role byla potvrzena již ve třetí epizodě Mandaloriankou Bo-Katan Kryze (rovněž známou z animovaných seriálů), nově se však konečně ukázala před kamerou a v zásadě nezklamala - dočkali jsme se několika odkazů na Klonové války, soubojů se světelnými meči a také několika skutečně podstatných příběhových informací.

The Mandalorian: Kdy se dočkáme 3. řady
 

Ahsoka se zejména postarala o vyjasnění záhadné identity postavy The Child, která si od fanoušků v podstatě hned vysloužila přezdívku Baby Yoda. Bývalá členka řádu Jedi prozradila, že charakter ve skutečnosti nese jméno Grogu, a rovněž alespoň částečně objasnila jeho původ. Grogu byl ještě za dob Republiky vychováván na Coruscantu a trénován několika mistry Jedi a po konci Klonových válek musel být schován před Impériem. Další události předcházející Mandalorianovi jsou v tuto chvíli už nejasné.

Kromě toho vyšlo najevo, že se v Mandalorianovi můžeme těšit na další postavu známou z animovaných seriálů, tentokrát z novějších Rebelů. Po vítězném souboji nad Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto), mozkem stojícím za vytvořením imperiálního loďstva, Ahsoka zmíní jméno velkoadmirála Thrawna, který představoval jednoho z předních vůdců Impéria a mezi fanoušky se těší velké popularitě. Potvrzení Thrawnovy existence napovídaly dřívější spekulace, podle kterých by měl vojevůdce stejně jako samotná Ahsoka dostat vlastní hraný seriál. Přesto se však jednalo o poměrně velké překvapení.

Nejnovější epizoda dále objasnila dlouho spekulovanou roli Michaela Biehna, herce známého například z Vetřelců nebo prvního Terminátora. Navzdory starším zvěstem, podle kterých si měl zahrát námezdního lovce, se Biehn nakonec ukázal jako Lang, bodyguard záporačky Morgan Elsbeth.

Poslední novinka se týká série Disney Gallery: The Mandalorian, která letos na jaře mapovala zajímavý tvůrčí proces první sezóny Mandaloriana. Podle nových zvěstí se i tento dokumentární seriál dočká další řady, které bychom se pak měli dočkat relativně brzy, a to sice jako jakýsi vánoční dárek 24. 12. O jakých aspektech natáčení bude série pojednávat tentokrát, není jasné.

Na závěr si můžete pustit teaser k nové epizodě a v galerii se podívat na hranou podobu Ahsoky Tano a další scény, art woky nového dílu a také povedené fanouškovské plakáty k prvním dvěma kapitolám druhé řady.

Zdroj: Movieweb

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest