The Mandalorian: Jakým způsobem vznikala hraná podoba Ahsoky Tano

The Mandalorian: Jakým způsobem vznikala hraná podoba Ahsoky Tano | Fandíme seriálům
Lucasfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Populární postava, která se poprvé objevila v animovaných Klonových válkách, nově ukázala svou živou verzi. Jakým výzvám museli tvůrci čelit?

Nejnovější díl Mandaloriana pojmenovaný The Jedi přinesl řadu skutečně důležitých odhalení (která jsme mimochodem podrobněji rozepsali v nedávném článku). Tou zdaleka největší novinkou bylo však dlouho očekávané představení oblíbené hrdinky z animovaných seriálů Ahsoky Tano, která se vůbec poprvé ukázala v hrané podobě. Jak se spekulovalo již poměrně dlouhou dobu, bývalou padawanku Anakina Skywalkera ztvárnila Rosario Dawsnon. Americká herečka se spolu s jedním z tvůrců Mandaloriana a duchovním otcem animovaných Star Wars seriálů Davem Filonim nedávno objevila v rozhovoru s magazínem Vanity Fair. A z něj se k nám dostalo několik zákulisních zajímavostí.

Původní nápad o obsazení Dawson do role Ahsoky podle všeho ve skutečnosti vzešel od fanouška, který herečku na Twitteru navrhl jako ideální kandidátku pro roli. Na příspěvek reagovala Dawson a díky tweetům se myšlenka dostala až k Filonimu, kterému se velice zalíbila. Když se o nějakou dobu později začalo pracovat na Mandalorianovi, vyšlo najevo, že Dawson zná showrunner seriálu Jon Favreau, herečka tedy rázem představovala jednu z předních voleb.

Star Wars: Hned tři různé nové minisérie nabírají obsazení a připravují natáčení
 

Dawson krátce zavzpomínala na svou hereckou kariéru. U toho zmínila zajímavý fakt, že když studovala herectví na prestižním Lee Strasberg Theatre and Film Institute, v jejím ročníku se nacházel i Hayden Christensen - představitel Anakina Skywalkera (tedy mistra Ahsoky) v posledních dvou Epizodách prequelové trilogie Star Wars. Oba herci se spolu navíc rovněž objevili ve snímku Jak nezískat Pulitzera (Shattered Glass).

Poměrně velkou výzvu údajně představovala tvorba kostýmu, především tedy práce s make-upem. Jednou z překážek bylo například to, že se vzhled Ahsoky kvůli nalíčené oranžové kůže dokázal poměrně drasticky měnit podle využívaného pozadí (Mandalorian místo obvyklého zeleného plátna využívá obrovskou zakřivenou obrazovku). Tvůrcům šlo přitom zejména o to, aby hrdinčina vizáž působila co nejpřirozeněji

A je dobré konstatovat, že se to ve výsledku relativně povedlo - v některých momentech epizody lze sice poměrně jasně rozpoznat, že se díváme na kostým, celkově však hraná Ahsoka skutečně působí jako svá animovaná verze.

Jaký jste měli z Ahsočina návratu pocit vy? Dokázali tvůrci Mandaloriana postavu převést do reality věrně? Napište nám do komentářů. V galerii najdete nový plakát s Ahsokou a také oficiální snímky z nové epizody.

Zdroj: Vanity Fair

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

?? | 02.12.2020 09:00
Ja som nadmieru spokojny :) bavia ma epizody, masky aj efekty su OK. Som zvedavy co este predvedu.. Pacilo sa mi ze Ahsoka mala styl sermu podobny starej trilogii a nie take to zbesile artisticke antre prequel trilogie, kedze cely serial je akoby duchovnym pokracovanim ep6
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest