Elliot Page veřejně vystoupil jako transgender

Elliot Page veřejně vystoupil jako transgender | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Elliot bude i nadále vystupovat jako Vanya Hargrave v seriálu Umbrella Academy.

Herec Elliot Page na svém Instagrmu vystoupil s oznámením, ve kterém veřejnost vyrozuměl o tom, že je transgender. Dosud byl Elliot celosvětově známý jako Ellen Page. Pamatovat si jej můžete z filmů jako Juno, X-Men: Budoucí minulost nebo V pasti. Elliot uvádí, že je mu příjemné označení „on“ nebo „oni“ a představil své zvolené jméno. Ve svém veřejném prohlášení Elliot děkuje všem, kteří jej na cestě k jeho rozhodnutí podpořili a je rád za to, že se konečně má dostatečně rád na to, aby dokázal být zcela sám sebou.

Poděkoval všem členům trans komunity za to, co už se jim podařilo dosáhnout a zároveň slibuje, že se sám bude snažit pomáhat, jak to jen půjde. Page ve svém vyjádření vyjádřil svůj nezměrný pocit štěstí, ale zároveň také míru obav, protože si je vědomý toho, jakým stupidním „vtipům“, urážlivým poznámkám či vyloženě fyzickému násilí transgender lidé čelí. Jedním dechem však dodává, že udělá vše proto, aby pomohl změnit svět k lepšímu. Níže najdete celé vyjádření v plné délce.

Elliot vystupoval jako Vanya Hargrave v dosavadních dvou sériích Netflix seriálu Umbrella Academy a magazín Variety přinesl zprávu, že Elliot bude roli hrát i nadále. Vanya je v seriálu cisgender žena a na tom se v chystaných epizodách nemá nic změnit.

Elliota na sociálních sítích zaplavila vlna podpory od trans osobností, zastánců LGBTQ+, umělců i fanoušků. Na dlouhém seznamu podporovatelů nechyběli Elliotovi dosavadní spolupracovníci, jako jsou režiséři James Gunn či Jason Reitman, popřípadě výrazné osobnosti jako Miley Cyrus, Ruby Rose, Julianne Moore, Natalie Portman a mnohé, mnohé další. Nezbývá než Elliotovi popřát hodně štěstí a pokud možno co nejméně setkávání s transfobií a nenávistí.

Foto: Netflix

Zdroje: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 16

Arnier | 04.12.2020 22:31
Může si dát jaký jméno chce, ale chlapa to z ní neudělá. Stejně jako kdyby si začala říkat Azor, tak to z ní neudělá psa.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest