Hlava medúzy: ČT představuje kriminálku z jižní Moravy od Filipa Renče

Hlava medúzy: ČT představuje kriminálku z jižní Moravy od Filipa Renče | Fandíme seriálům
ČT
Zobrazit dalších 33 obrázků
Nový krimi seriál od Filipa Renče se blíží, seznamte se s postavami, hereckým obsazením a zápletkou.

Nový krimi seriál České televize Hlava medúzy nese název podle prvního dílu, ve kterém kriminalisté pátrají po zmizelém stejnojmenném Rubensově díle. Kriminálka, která zavede diváky do Brna a jeho okolí, bude mít celkem osm dílů. Všechny epizody natočil Filip Renč (Lída Baarová) dle scénáře Petra Hudského (kriminální série Labyrint). Krimi novinka se bude vysílat od 11. 1. pravidelně na ČT1 od 20:10.  

ČT uvede na Vánoce čtyři nové pohádky, ověřené klasiky i premiérové snímky
 

Symbolem seriálu jsou hadi, které má medúza namísto vlasů. Co had, to jeden ohavný zločin, jak popisuje Filip Renč ve svém prohlášení: „Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo. Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu.

ČT
Hlava medúzy

V hlavních rolích se představí Jitka Čvančarová (Černé vdovy), coby cílevědomá šéfka brněnské mordparty, Michal Isteník (MOST!) v roli hašteřivé posily detektivního týmu, Jiří Dvořák (Anděl Páně 2) jako zasloužilý detektiv, a Petra Bučková (#martyisdead), coby snaživá posila brněnské mordparty, která pochází z chudých poměrů a orientuje se v brněnském posvětí. V jednotlivých epizodách se mimo jiné představí Pavel Kříž (Anatomie zrady), Igor Bareš (Lajna), Hana Maciuchová (Tátova volha), Lenka Vlasáková (Ženy v pokušení), Pavel Řezníček (Cirkus Bukowski) nebo Gabriela Štefanová (Princezna a půl království).

Synopse jednotlivých epizod zní:

Hlava medúzy – Brněnská mordparta musí řeší smrt akademického malíře obrazů. Jak do propletence kriminálního případu, který se otře o brněnskou mafii, zapadá slavný Rubensův obraz?

Vykročení do života – Po maturitním večírku je v blízkém rybníku nalezena mrtvola jedné ze studentek. Byla to jen nešťastná náhoda, nebo její smrt zavinil někdo ze spolužáků?

ČT
Hlava medúzy

Smrt na zámku – Dvě dívky objeví při návštěvě zámku uprostřed jedné z komnat mrtvé tělo místního správce. Indicie ke spletitému případu zavedou vyšetřovatele k odhalování zámecké minulosti.

Dům na konci ulice – V pokladně vesnické oblasti naleznou sousedé mrtvolu místní seniorky. Kdo stojí za vraždou hodné babičky, která neměla s nikým na první pohled konflikt?

Královny krásy – Na generální zkoušce soutěže Miss se jedné z krásek udělá zle a následně umírá. Brněnská kriminálka tak musí vyřešit vraždu dívky v prostředí plném rivality, zášti a neupřímného přátelství.

Tajemství umírajícího lesa – Jak spolu souvisí neoblíbená výstavba golfového hřiště, která likviduje místní les, a smrt jednoho z dělníků? I takový případ musí detektivové vyřešit a odhalit spletité vztahy místních obyvatel.

Krev na stříbrném plátně – Při natáčení nového filmu Jiřího Stracha umírá střelnou ranou do hlavy bohatý producent a majitel prosperujícího byznysu. Vyšetřování takového případu zavede brněnskou mordpartu do zákulisí filmařského prostředí.

Kalich hořkosti – Po automobilové nehodě je nalezena mrtvola spolujezdce, která však nezemřela na následky nehody. Řidička končí v nemocnici ve vážném stavu. To, co se původně jeví jako obyčejná autonehoda, zavede vyšetřovatele k odhalování křivd a tajemství minulosti.

V galerii si můžete prohlédnout sadu promo fotografií.

ČT
Hlava medúzy

Zdroj: ČT I, II

Foto: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest