House of the Dragon: Seriál ze světa Hry o trůny odhalil herecké obsazení a režiséry

House of the Dragon: Seriál ze světa Hry o trůny odhalil herecké obsazení a režiséry | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 8 obrázků
Prequelová série nebude šetřit známými tvářemi.

Od finále Hry o trůny uběhlo již více rok a půl, to však neznamená, že by se konce dočkala celá značka. HBO s ní má stále velké plány, přičemž jejich páteř v tuto chvíli tvoří zejména připravovaný seriál House of the Dragon. Ten bude Hře o trůny časově předcházet o 300 let a v jeho středu se objeví zástupci neblaze proslulého rodu Targaryenů. Prequelová série by se měla začít natáčet v příštím roce a na obrazovky dorazit v roce 2022, casting je tudíž už nějakou dobu v plném proudu. Nově bylo ohlášeno několik členů hlavního hereckého ansámblu.

Objevila se zpráva, podle které Paddyho Considina, který se v House of the Dragon zhostí role krále Viseryse Targaryena, doplní tři známé tváře. Jak bylo naznačováno již nedávno, Matt Smith (Pán času, Koruna) se ukáže jako králův mladší bratr Daemon Targaryen. Olivia Cooke si zahraje Alicent Hightower, Viserysovu druhou manželku. Emma D’Arcy (Truth Seekers) se pak ujme role královy prvorozené dcery Rhaenyry Targaryen.

Hra o trůny: Herec věděl, že bude 8. řada tak kontroverzní
 

Matt Smith v novém rozhovoru naznačil, že se jako Daemon v seriálu možná proletí i na majestátním drakovi. Už na začátku prosince byly mimochodem odhaleny jejich první designy.

Nový castingový únik pak pravděpodobně odhaluje, že se v show dočkáme více časových linek. Castingová výzva totiž hledá představitelky rolí pojmenovaných jako YR a YA, což s největší pravděpodobností znamená Young Rhaenyra a Young Alicent - bavíme se tedy o mladších verzích dvou hlavních hrdinek. Nejspíše se v seriálu tedy budeme razantněji pohybovat v čase (alespoň ve formě flashbacků).

Odhalena byla rovněž část režisérského týmu, který by měli tvořit Greg Yaitanes (Dr. House), Geeta Patel (Zaklínač) a Clare Kilner (Pennyworth). Jak se na nový seriál těšíte? Napište nám do komentářů. Níže si můžete pustit zmíněný úsek z rozovoru s Matem Smithem.

Foto: HBO

Zdroje: Deadline, Redanian Intelligence

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest