Šógun: Chystaný seriál z feudálního Japonska má být epický jako Hra o trůny

Šógun: Chystaný seriál z feudálního Japonska má být epický jako Hra o trůny | Fandíme seriálům
NBC
Zobrazit dalších 10 obrázků
Hrdina se po ztroskotání u Japonska dostane do služeb japonského lorda, kde se stane samurajem. 

V roce 1975 vyšel román Šógun od Jamese Clavella, jenž přinesl příběh o anglickém námořníkovi Johnu Blackthorneovi, který v 17. století ztroskotal u pobřeží Japonska. Hrdina se v neznámé zemi ocitá jako cizinec, ale přesto se dostane do služeb lorda Toranagy. Ten se snaží stát se šógunem – nejmocnějším vojenským vládcem. John se začne seznamovat s místními zvyky i kulturou a postupem služby u Toranagy si vyslouží jeho respekt, obdrží titul samuraje a zamiluje se do místní dívky Mariko.

Série společnosti FX (patří pod Disney) je už ve vývoji nějakou dobu a loni mělo dokonce začít natáčení. Nevyšlo to nakonec ani letos v létě, kdy se kamery měly rozjet v Japonsku. Plány překazil koronavirus, tak snad už to štábu vyjde příští rok.

El Cid: Španělský hrdina a vojevůdce se dočká historického seriálu
 

Seriál byl oznámený v rámci konference Disney Investor Day a podle všeho má jít o epickou podívanou ve stylu Hry o trůny. Scénář k prvním dvěma epizodám napsal Justin Marks (seriál Dva světy), jenž bude na seriál dohlížet jako výkonný producent společně se svou manželkou Rachel Kondo. K nim se na stejné pozici připojí ještě Timothy Van Patten (seriály Impérium – Mafie v Atlantic City, The Pacific).

Na motivy románové předlohy vznikla v roce 1980 skvěle hodnocená stejnojmenná minisérie (na titulce a v galerii), kde ústředního hrdinu ztvárnil Richard Chamberlain. Rovněž vznikl dvouhodinový sestřih, jenž lze najít pod českým názvem Zajatec japonských ostrovů. Mimo jiné byl román zpracovaný jako muzikál.

Zdroj: CBM

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest