Království: Kontroverzní Lars von Trier obnoví svůj kultovní seriál z 90. let

Království: Kontroverzní Lars von Trier obnoví svůj kultovní seriál z 90. let | Fandíme seriálům
Danmarks Radio
Zobrazit dalších 18 obrázků
Mysteriózní seriál z nemocničního prostředí od Larse von Triera dostane po více než dvaceti letech třetí završující sezónu.

Kontroverzní režisér Lars von Trier se po patnácti letech vrací do televize. Poslední Trierův snímek byl hororový Jack staví dům z roku 2018. Dánský rodák si od té doby dal tvůrčí pauzu a až nyní oznámil, co bude jeho dalším projektem. Překvapivě se nejedná o film, ale o novou sérii k Trierovu mysterióznímu seriálu z nemocničního prostředí s názvem Království (Riget).

Chirurgové překvapili fanoušky návratem populární postavy
 

První řada Království se vysílala v roce 1994 a na rozdíl od většiny seriálů zasazených do nemocnice, tento kombinoval prvky hororu a nadpřirozena, kde se lékařský personál potýkal s paranormálními jevy. O tři roky později byla uvedena druhá řada. Seriál byl původně plánován pro tři série, ale třetí řady se diváci nikdy nedočkali z důvodu úmrtí představitelů ústředních postav Ernsta-Huga Järegårda a Kirsten Rolffes.

Na Království následně navázala americká variace s názvem Královská nemocnice, pro kterou napsal scénář spisovatel Stephen King a podílel se na ní i sám Trier. Od roku 2005 Trier nepracoval na žádném televizním projektu a věnoval se výhradně celovečerním filmům. Třetí a závěrečná řada Království bude mít na rozdíl od předchozích dvou sérií pět epizod namísto původních čtyř.

Danmarks Radio
Království

Dánská produkční společnost Zentropa zatím veškeré detaily o třetí sérii tají, avšak bylo uvedeno, že finální sezóna zkombinuje staré a zcela nové postavy. Stejně jako v případě původních dvou řad Trier napsal scénář spolu s Nielsem Vørselem (Epidemie). Finální sezóna nese název The Kingdom Exodus. Detaily o příběhu zatím nejsou známy. Zentropa pouze uvádí, že prozkoumáme nevyřešené nemocniční příběhy a znovu nastartované věčné spory mezi Švédy a Dány.

Premiéra by se měla uskutečnit v roce 2022 na dánské streamovací službě Viaplay. Na Viaplay budou rovněž dostupné obě předchozí série v restaurované podobě. Zatím není jasné, na které platformě si budou moci třetí sérii Království pustit diváci z ostatních zemí.

Zdroj: Deadline

Foto: Danmarks Radio

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest