Hra o trůny: Představitelka princezny Margaery se ucházela o jinou roli

Hra o trůny: Představitelka princezny Margaery se ucházela o jinou roli | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 6 obrázků
Herečka Natalie Dormer také prozradila, po vzoru kterých skutečných osobností postavu Margaery modelovala.

Margaery Tyrell patří k jedné z nejvýraznějších postav Hry o trůny, které ústřední obsazení doplnily až v pozdějších řadách. Součástí seriálu byla od druhé do šesté sezony a do dvorního pletichaření rychle vnesla novou energii. Nepůsobila tak ztrhaně nebo zahořkle jako Starkové a Lannisterové. Mocenský boj si dokázala užít, šla si tvrdě za svým cílem a nehroutila se, když před ní byla položena velká překážka. Ke spoustě věcí přistupovala s jemným smyslem pro humor a svoje oponenty uměla v konverzaci slastně utřít, pokud k tomu měla důvod a příležitost.

Oproti knižní předloze byla postava výrazně víc prokreslena, když v románech George R. R. Martina nepatřila k hlavním figurám. Zásluhu na tom měla také její představitelka, Natalie Dormer, a spoustu diváků si nedokáže představit, že by postavu mohl hrát někdo jiný. Přesně taková možnost ale byla na stole. Delší dobu se ví, že se Natalie původně ucházela o jinou roli, teprve loni však pro knihu Fire Cannot Kill a Dragon prozradila, o koho vlastně šlo:

„Zatím jsem o tom nikdy nemluvila: Původně jsem se neucházela o roli Margaery Tyrell. Ucházela jsem se o roli Melisandre. Pak mi najednou zavolá agent a povídá: ‚Moc ses jim líbila, ale chtějí, abys přišla na casting pro jinou roli.‘ A já si tenkrát říkala: ‚Sakra, když role Melisandre vypadá tak zatraceně dobře!‘ Dan [Weiss] a David [Benioff] řekli: ‚Máme tu postavu Margaery a přemýšlíme, co by se s ní dalo podniknout.‘ Když se na to zpětně podíváte, tak si uvědomíte, že Melisandre nemohl hrát nikdo jiný. Carice [van Houten] odvedla skvělou práci. Ale vždycky jsem se v duchu uchichtla, když jsem viděla nějakou scénu s Melisandre. Margaery [do politického boje] vnesla něco na způsob moderního PR. Snažila se ukořistit mysl a srdce obyčejných lidí. Snažila jsem se ji brát jako takový mix Michelle Obama a někoho jako Kate Middleton nebo princezna Diana.“

Co vy na to? Dokážete si představit, že by Margaery ztvárnil někdo jiný? A jak myslíte, že by si Natalie vedla v roli Melisandre?

Foto: HBO

Zdroj: Kniha Fire Cannot Kill a Dragon od Jamese Hibberda

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest