Jeremy Clarkson otevřeně promluvil o koronavirovém pekle

Jeremy Clarkson otevřeně promluvil o koronavirovém pekle | Fandíme seriálům
Amazon Prime
Oblíbený moderátor a žurnalista popsal vlastní koronavirou zkušenost.

Jeremy Clarkson se nikdy nebál vyjádřit svůj názor. I proto jej část divácké obce miluje, část považuje za nekorektního žvanila, ovšem drtivá většina televizních diváků uznává práci, kterou za sebou v automobilové žurnalistice zanechal. V minulých letech, po odchodu z legendárního Top Gearu, se objevoval v automobilové show The Grand Tour a brzy by se měl představit v dokumentární sérii Jeremy Clarkson: I Bought the Farm. Clarkson si díky svému renomé vysloužil víkendový sloupek v The Sunday Times, kde nedávno přiznal, že se před Vánocemi nakazil koronavirem. Nicméně tentokrát si nehrál na hrdinu, jak by mohl někdo čekat, ale zprostředkoval čtenářům vlastní zkušenost s onemocněním COVID-19 sugestivně a znepokojivě. Syrově popsal, jak se asi cítí člověk, který již oslavil šedesátku a o zdravém životním stylu si nechává jen zdát.

"Zhruba čtyři dny před vánočními svátky jsem se vzbudil uprostřed noci, abych zjistil, že moje peřina je mokrá/propocená. Rovněž jsem se nemohl zbavit suchého kašle," uvedl Clarkson. Přirozeně následoval koronavirový test a pozitivní výsledek. "Doktor mi to řekl naprosto jasně - klíčové bude, jak zvládnu příštích 5 až 14 dnů a buď se mi udělá lépe, nebo skončím neodvratně v nemocnici." Lidskou přirozeností je, že člověk nejednou myslí ihned na nejhorší, což platilo i pro Clarksona, kterému se začalo honit v hlavě: "Je mi 60, jsem tlustý, kouřím půl milionu cigaret denně a prodělal jsem dva zápaly plic, zřejmě umřu osamocený v plastovém stanu."

V nepříliš pozitivním rozpoložení se doma izoloval, s knihou Dona Winslova si zalezl do pelechu a "čekal, až smrtka strčí hlavu do dveří". Možná to zní trošku přehnaně, leč srandičky šly prý stranou: "Nebudu vám lhát - bylo to vážně děsivé. Obvykle když onemocníte, máte pocit, že medicína ruku v ruce s dostatkem času vás nakonec zachrání. Jenže v případě COVIDu-19 ležíte osamoceně doma s vědomím, že medicína na pomoc dost možná nepřispěchá a čas je váš úhlavní nepřítel." Clarkson se naštěstí z koronaviru zdárně vyhrabal, i když prožil i perné chvilky, kdy nemohl dýchat a cítil se pod psa. Clarkson sloupek uzavřel slovy, že je až děsivé, jak málo toho o COVIDu-19 víme (léčba, délka infekčního období, aktivita protilátek, možnost podruhé se nakazit, účinnost vakcíny), přičemž z jeho slov je jasně cítit kritika lehkovážného a ignorantského přístupu části společnosti.

Zdroj: Deadline, TheTimes

Foto: Amazon

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 1

.Karel | 04.01.2021 19:09
Ano, výborně a teď ten příběh jak se cítil když měl zápal plic... v ohrožení života byl naprosto stejně, jenže v případě zápalu plic chybí davová hysterie. Děkuju...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest