Star Wars: The High Republic - Nová etapa Hvězdných válek v prvním traileru

Star Wars: The High Republic - Nová etapa Hvězdných válek v prvním traileru | Fandíme seriálům
Lucasfilm Publishing
Zobrazit dalších 13 obrázků
Předaleká galaxie se vydává daleko do minulosti a chystá skutečnou smršť novinek.

Star Wars pro velkou část veřejnosti představují pouze filmy a seriály, ve skutečnosti však značka během své více než čtyřicetileté existence expandovala téměř do každého myslitelného média - od knížek přes komiksy až po videohry. Hvězdné války se tak mohly chlubit jedním z nejširších vesmírů ze všech populárních značek. Tedy až do roku 2012, kdy byla série odkoupena Disneym

Filmový gigant chtěl nové příběhy vyprávět s čistým štítem, rozhodl se tudíž k dodnes velice kontroverznímu kroku - rozšířený vesmír Star Wars (tudíž téměř vše kromě filmů a seriálu Klonové války) prohlásil za neoficiální a všechny příběhy nově označil jako tzv. Legendy. Jedná se o poměrně pochopitelný krok, který celou sérii pomohl zpřehlednit a usnadnil vytváření dalších příběhů. Přece jen se však následně celý vesmír citelně zmenšil a doteď se točil v podstatě jen kolem ústřední ságy Skywalkerů, která se odehrává během velice krátkého časového úseku. 

The Book of Boba Fett: Nová Star Wars série se blíže představuje
 

Tento neduh se však již brzy začne obracet a předaleká galaxie opět rozšiřovat. Vlajkovou lodí těchto snah bude nově představená éra zvaná The High Republic (v překladu jakási “Vrcholná Republika”). V ní se Star Wars podívají do poměrně vzdálené minulosti, staletí před událostmi Skryté hrozby. Podíváme se tudíž do období, ve kterém se po vesmíru pohybovaly stovky chrabrých Jediů, kteří mimo jiného bojují o kontrolu nad Sílou. Více jsme o sérii psali ve starším článku.

Pod křídly značky The High Republic se budou postupně objevovat projekty všeho druhu - bavíme se o komiksech, knihách, časopisech a nakonec také o nedávno představeném seriálu The Acolyte. Fanoušci tak konečně dostanou náhradu za oblíbenou videoherní sérii The Old Republic, která popisovala podobný svět odehrávající se v dávné historii galaxie, nyní je však součástí Legend.

Po dlouhém čekání se první z projektů z období The High Republic dostávají na světlo světa, na což upozorňuje i nově vydaný trailer, který najdete pod článkem. Ukázka prozrazuje, že bude éra rozdělena na tři fáze - Light of the Jedi, Quest of the Jedi a Trials of the Jedi - s tím, že bude každá etapa vydávána postupně (podobně jako je tomu například u fází ve filmech od Marvelu). Projekty uvnitř první z nich by měly vycházet do roku 2022, poté naváže další. První knihy a komiksy začnou vycházet během letošního ledna a února.

V galerii můžete nahlédnout na první projekty a také artworky z nové éry.

Zdroj a obrázky: Lucasfilm

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

.Karel | 07.01.2021 22:35
Ze zatím dostupných informací to zatím nezní lákavě...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest