V Dánsku se začala vysílat show pro děti o chlapíkovi s dlouhatánským penisem

V Dánsku se začala vysílat show pro děti o chlapíkovi s dlouhatánským penisem | Fandíme seriálům
Televize DR
Zobrazit dalších 10 obrázků
Jak se dalo čekat, Jeník Pinďa vyvolal ve společnosti pozdvižení.

Dánská televize DR se hned na začátku roku 2021 doslova vytasila s novým seriálem pro nejmenší, k němuž dokonale sedí přízvisko bizarní. Pohádka nese název John Dillermand, což jasně naznačuje, o čem bude pojednávat. Dillermand lze totiž do češtiny přeložit jako penis, přičemž v dánštině se slůvko používá coby dětské označení či přezdívka (něco jako u nás pinďa nebo lulánek). Netradiční seriál cílí primárně na děti od čtyř do osmi let a de facto ihned po premiéře vzbudil bouřlivé reakce. Na jedné straně čelí z mnoha stran kritice, ale taktéž sbírá i pozitivní ohlasy.

Vyprávění se točí kolem chlapíka jménem John Dillermand, který má výjimečný penis. Ona jedinečnost spočívá v mnoha ohledem. Bezpochyby jde o nejdelší penis na světě, leč zároveň dost možná i o ten nejšikovnější, poněvadž John s ním může vykonávat všemožné činnosti a kousky. Nicméně tyto úkony se nesetkávají vždy s pochopením, tudíž se hlavní hrdina opakovaně dostává do problémů. V třináctidílném seriálu kupříkladu John a jeho penis pomáhají pocestným, chystají společně grilovačku či kradou dětem zmrzlinu.

Televize DR
John Dillermand

Jak bylo řečeno, show zaznamenala smíšené ohlasy. Řada diváků, žurnalistů, politiků a akademiku ji shledává jako silně nevhodnou pro děti. Někteří kritici hovoří o tom, že materiál děti mate, když zobrazuje člověka, který de facto nemá kontrolu nad svými genitáliemi. Televize DR se brání tím, že seriál je tak desexualizovaný, jak je to jen možné. Současně tvůrci k látce poznamenali: "Máme pocit, že je důležité sdílet příběhy o našich tělech. Show se snaží poukázat na narůstající zvědavost dětí a zájem o jejich vlastní těla, ať už ve smyslu ponížení, či potěšení." Koncept a scénář samotný prý byl dopodrobna diskutován i s psycholožkou Margrethe Brun Hansen a dánskou organizací Sex and Society (Sex a společnost).

Ať tak či onak, první epizodu vidělo více než 250 tisíc dětí, což televize označila za obrovský úspěch. Seriál samotný se neotřelou, odvážnou a zábavnou formou zaobírá do značné míry trapnou (ve smyslu nepříjemnou), obtížně komunikovatelnou a choulostivou tematikou a bude zajímavé sledovat, jaké ohlasy případně vzbudí i jinde ve světě.

Zdroj: Variety

Foto: Televize DR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest