Dámský gambit: Jak vznikal šachový hit od Netflixu

Dámský gambit: Jak vznikal šachový hit od Netflixu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Anya Taylor-Joy mimo jiné prozradila, jak se učila šachovou “choreografii”.

Dámský gambit se bez nejmenších pochyb řadí mezi největší seriálová překvapení uplynulého roku. Sedmidílné drama na sebe hned po říjnové premiéře strhlo nemalou pozornost, když velice podmanivým způsobem dokázalo i těm největším laikům ukázat vzrušující stránku tak často nedoceněné hry, jako jsou šachy. Nadšené recenze na sebe nenechaly dlouho čekat a kromě toho (na projekt tohoto typu poněkud nečekaně) se hromadně ukázali i diváci. Seriál se dokonce během pár týdnů dokázal stát vůbec nejsledovanější minisérií na Netflixu vůbec

Dámský gambit: 5 důvodů proč si také pustit nejsledovanější minisérii Netflixu
 

Strhující šachová podívaná se zkrátka a dobře stala menším fenoménem a stále je o ní co říct. Hlavní hvězda Anya Taylor-Joy v nedávném rozhovoru prozradila několik zajímavostí z natáčení - mimo jiné to, jak se natáčela samotné šachové partie. Americká rodačka se údajně původně chtěla naučit každý tah nazpaměť ještě před natáčením. Nakonec však přišla na to, že jí mnohem více vyhovovalo zapamatovat si hru těsně před padnutím klapky, předvést ji a hned posléze ji vytěsnit z hlavy. Tento způsob pro ni byl podle všeho přirozenější z toho důvodu, že je velice podobný jejím tanečním začátkům, kdy opakovala kroky přesně po učiteli. Jediným rozdílem prý bylo to, že tentokrát používala pouze své prsty.

Každému, kdo minisérii zhlédl, je jasné, že musel být fascinující celý natáčecí proces. Netflix nám naštěstí naskytl příležitost zabrouzdat do všech detailů v přibližně čtvrthodinovém dokumentárním videu. Můžete ho zhlédnout níže:

Foto: Netflix

Zdroj: IndieWire

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest