Hra o trůny: Sean Bean vzpomíná na svou šokující smrt

Hra o trůny: Sean Bean vzpomíná na svou šokující smrt | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Představitel Neda Starka byl podle všeho stejně překvapený jako diváci.

Hra o trůny se po celém světě proslavila díky svým nečekaným zvratům, nekalým intrikám a odporným podrazům, zejména ze začátku se však těmito aspekty vlastně tolik pyšnit nemohla. Ve svých prvních epizodách si běžný divák neznalý knižní předlohy mohl oceňovaný seriál vyložit jako klasickou fantasy s trochou více krve a nahoty. Svou pravou tvář série totiž naplno ukázala až ve své deváté epizodě nesoucí název Baelor.

Po skončení Hry o trůny přišlo HBO téměř o půlku svých diváků
 

Té se podařilo přinést dost možná jeden z nejpřekvapivějších zvratů televizního světa. Bavíme se samozřejmě o dnes již ikonické scéně v samotném závěru epizody, kdy je nečekaně popraven Ned Stark - do té chvíle hlavní postava celého příběhu. V této chvíli se seriál dokázal během pouhých minut obrátit o 180° a ukázat, že v tomto příběhu na rozdíl od jiných rozhodně není ničí život jistotou a v podstatě každá důležitá postava má tak trochu neustále přiložený nůž na krku (což show během dalších sezón prokázala ještě několikrát). Scéna dokázala šokovat nejen diváky po celém světě, ale očividně i samotného představitele Neda Starka - Seana Beana.

Britský herec si za svou kariéru vybudoval poměrně vtipnou reputaci jakožto člověk, který umře téměř v každém filmu, ve kterém se objeví (studie přitom dokázala, že ho v tomto ohledu překonává hned několik kolegů). Přesto byl svou smrtí ve Hře o trůny údajně velice překvapen. V nedávném rozhovoru s Entertainment Weekly prohlásil, že na popravu hleděl s hrůzou a nevírou. Při celodenním natáčení se mu v hlavně podle všeho honila celá řada vecí, a ne jen to, že mu bude za chvíli useknuta hlava, kvůli čemuž se musel na svůj výkon velice soustředit. Výsledná sekvence prý byla každopádně velice emotivní.

Jak na scénu vzpomínáte vy? Napište nám do komentářů.

Foto: HBO

Zdroj: Entertainment Weekly

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest